Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anneanne, çorbası, ekmeği, yerelması

Anneanne Ekmeği Ve Yerelması Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anneanne Ekmeği Ve Yerelması Çorbası







Anneanne Ekmeği
Pazartesi günü ekmek yapmak için 3 saatten az zamanım kaldığını fark edince all recipes'ten bu tarifi buldum Tarifteki bekleme sürelerini, hamuru önceden 200C'ye ısıtıp kapattığım fırında bekleterek kısalttım Böylece bekleme süreleri yaklaşık15şer dakikaya indi Fırından ilk çıktığında kızıma ekmeği bıraktırıp yemeğe geçirmekte epeyce zorlandım

Malzemeler:

1 bardak 240ml
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
Hazırlanması:
[*]Fırını 200C'ye ısıtıp kapatın Geniş bir kabın içinde ılık su, maya, tuz, yağ, şeker ve 2 su bardağı unu karıştırın Kabınızın üzerini streçleyip fırında karışım 2 katı olana kadar bekletin[*]İki katına çıkınca azar azar 2 su bardağı unu ekleyip iyice yoğurun Hamuru yağlanmış bir kaseye alıp çevire çevire her yanının yağlanmasını sağlayın Üzerini örtüp tekrar fırına alıp iki katı kabartın[*]Hamuru hafifçe yoğurup ekmek şekli verin ve dikdörtgen kek kalıbınıza yerleştirip kapalı fırınınızda kabartın 175C'de 35-45 dakika pişirin Kalıptan çıkardıktan sonra bir beze sararak ılıtın



Yerelmasını ilk ve son kez 11 yıl önce annem Ankara'ya hasta anneannemin yanına gidip beni de ev halkına yemek yapmakla görevlendirdiğinde yapmıştım Yemekten sonra bir daha yerelması pişirmemeye karar vermiştik Ama benden habersiz buzdolabıma giren yerelmalarını artık pişirmem gerektiğime ikna olunca mecburen ocağın başına geçtim Zeytinyağlı yerelması yapıyorum derken tarif kendiliğinden çorbaya dönüştü Böylece yerelması bizim evde de yenir oldu
Yerelması Çorbası
Tarif sebzeli mercimek çorbasının neredeyse aynısı, ben yerelması yerine normalde kereviz koyuyorum, bu tarifte baştan eklemedim ama siz patates de ilave edebilirsiniz
Malzemeler:
  • yaklaşık 750gr yerelması
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç, küp küp doğranmış
  • yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
  • yaklaşık 1,5lt kaynamış su
  • tuz
  • limon
Hazırlanması:
[*]Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurun[*]Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın[*]Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.