![]() |
Çeşm-İ Nigar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeşm-İ NigarMALZEMELER 1 su bardağı kırmızı mercimek 4 su bardağı su veya et suyu 1,5 su bardağı süt 2 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı margarin 2 baş soğan 1 çorba kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin 2 dilim ekmek Çeyrek limon suyu İstenilen kadar tuz ve kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Tencereye yağı koyup eritin ve içine ince doğranmış soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek, un sararana kadar kavurun ![]() Mercimekleri ayıklayıp yıkayın, tencereye koyun ve 4 bardak su veya et suyunu ilave ederek mercimekleri iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() Çorbayı ateşten alıp mercimeği süzgeçten geçirin veya karıştırıcı yardımı ile pürüzsüz hale getirin ![]() Çorbayı tekrar ağır ateş üzerine koyun, ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın ![]() Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar, azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim ![]() Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın ![]() ![]() Kırmızıbiber de ekleyerek servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin ![]() Çeşminigar çorbası servise hazır ![]() |
![]() |
![]() |
|