İspanaklı Buğday Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Buğday ÇorbasıIspanaklı Buğday Çorbası =malzemeler= 1 su bardağı buğday (aşurelik yarma) Yarım demet ıspanak 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber =hazırlanışı= Buğdayı geceden ılık suyunu içersinde bekletin Sabah iyice kabaran buğdayı yıkayıp tencereye koyun Üzerini kapatacak kadar su ekleyip, buğdaylar iyice açılana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin![]() Pişen buğdayların üzerine yıkanıp ince kıyılmış ıspanakları ekleyin Ispanaklı çorbayı 20 dakika kaynatın![]() Bu arada ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurdu pütürsüz hale gelene kadar çırpın, çorbanın suyundan bir miktar ekleyip, sulandırın ![]() Çorbayı devamlı karıştırarak yoğurtlu karışımı ilave edin Çorba kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın![]() Ufak bir tavada tereyağını eritip, kırmızı biberi karıştırın Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerinde gezdirip, servis yapın![]() |
|
|
|