Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arşivi, yemek

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Ispanakli Fırında Börek

Gereçler:

1 kg Un
300gr Rama yağı
Maya
Tuz
1 tane Kabartma tozu
Aldigi kadar un1/2 Kg Ispanak
Beyaz peynir
Kaşar peynir
1/2 Cay bardağı zeytin yağ
Soğan
Karabiber
pulbiber

Yapılışı:Hamuru önermiş olduğumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığına getirinceye kadar yoğuralım , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için bırakalım , hamuru bıraktıktan sonra diğer tarafa geçip ıspanakları yıkayıp , yağı ısıtalım , ufacık doğramış olduğumuz soğanları ve incecek kıydığımız ıspanakları yağın içinde güzelcene kavuralım , bu ıspanağı kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu işlemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayıp bu mazemenin içine koyalım , bu malzemeyi bir kenara çekip soğumasını bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmış haline gelmiştir , orta boydan büyük bir bezı hazırlayıp masanın üstüne unluyalım üstünde bu hamuru yavas yavas açalım ne ince nede kalın olacak bu açtığımız hamur mesela 1cm olabilir kalınlığı , tepsiyi yaglıyalım ve actığımız hamuru tepsiye yerleştirelim daha sonra üstüne soğumuş olan ıspanağı güzelce yayalım her dört tarafına ve üstüne kaçar peynir rendeleyip fırına sürelim fırın 200 derece olmalı 15-20 dakika pişirelim ( lütfen devamlı bakın belki fırın değişik olabilir daha çabuk pişme imkani olabilir ) piştikten sonra ufak kare haline keselim

Servis Önerileri: Ayran yada Salata ile servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Bulgur Pilavi (naneli)

Gereçler:2 su bardagi bulgur
yarim cay bardagi zeytin yagi
1 cay kasigi tereyagi
karabiber
tuz4 su bardagi su
4 adet yesil biber (acisiz)
2 tepeleme yemek kasigi nane
2 orta boy kuru sogan

Yapılışıoganlari rende ya da blender'dan gecirerek ince ince kiyiniz Biberleri de bir santimlik (ya da isteginize gore) dograyin Bunlari zeytinyagi ve tereyagi ile birlikte biberler yumusayana kadar orta ateste pisirin Icine 4 bardak suyu dokun Kaynayana kadar bekleyin Bu sirada yeteri kadar tuz ekleyin Arada tadin, begendiginiz miktar tuz olsun Bir cay kasigi kadar karabiber ve naneleri ekleyin Ustunu kapatin, kaynamasini bekleyin Bu sirada bulgurlarin taslari varsa ayiklayin ve yikamak icin bir sudan gecirin, suyunu suzun Bulguru ocaktaki naneli su kaynayinca icine atin orta ya da kisik ateste suyunu cekmesini bekleyin Pistikten sonra uzerine bir el havlusu koyup kapagi uzerine kapatin ki nemi alinsin

Servis Önerileri: yogurt ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Akçaabat Köftesi

Gereçler:1 kg kıyma,
100 gr Peksimet (meyve ezilip sekerle kaynatılıp koyu bir macun oluşturulur ve kurutulur)1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz

Yapılışı:Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde serviz yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Kolay cig kofte

Gereçler:500 gr yagsiz taze dana kiymasi
200 gr koftelik bulgur
2 yemek kasigi tepeleme dolu domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi (istege bagli)
1 iri sogan ince dogranmis
2-3 dis sarimsak cok ince dogranmis
1-2 tatli kasigi toz kirmizi biber
1 tatli kasigi pul kirmizi biber
Kasigin ucu ile karabiber
4 yemek kasigi zeytinyagi (istege gore fazlalasabilir)
1 demet maydonoz ince kiyilmis
kaynar su

Yapılışı:kaynar suyu koftelik bulgurun uzerine dokun uzerini kapatsin uzerini kapayarak bir kenara birakin
Soganlari sarimsaklari maydanozu kiyip hazirlayin
sismis ve sogumus olan bulgurun uzerine tum yukarida yazili malzemeleri ilave ederek yugurun Cok yugurmaniza gerek yok hersey hazir ve taze birbiriyle butunlesince avcunuzda sikarak kucuk kofteler yapin
yiyemediginiz artan kismini iki sekilde degerlendirebilirsiniz cok yassi ince kofteler yapin yagsiz tavayi cok az yaglayarak iki tarafini kizartin yeni ve cok lezzetli kofteler yapmis olacaksiniz
Bir baska degerlendirme sekli de icine bir yumurta ekleyip tekrar yugurup sulu kofte olarak Minik parcalari elinizde yuvarlayin hepsi yuvarlanip hazir olduktan sonra kaynayan suya atin Hafif ateste kaynamaya birakin diger tarafta yemek icin kullandiginiz herhangi bir yagin icine kirmizi biber atin toz veya pul olabilir pismis koftelerin uzerine dokarek servis yapin Bu sulu kofte ye isterseniz kirmizi biberle birlikte salca da kizdirip ekleyebilirsiniz nane de Lezzetli bir sulu kofte cesidi

Servis Önerileri: Cig kofteleri marul yapraklarina dizip yanina karisik salata ile serviz yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Domatesli Yumurta

Gereçler:2 orta boy domates
2-3 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı et suyu
6 adet yumurta
Tuz-karabiber

Yapılışı:1 Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp tel tel doğrayın 1 kaşık yağ ve biraz et suyu ekleyip hafifçe pişirin
2 Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip doğrayın; biberlere katıp 5-10 dakika pişirin Sonra da dibi düz bir kaba aktarın; yuva açarak yumurtaları kırın Tuz ve biber serperek üstü kapalı olarak ateşte bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Kıymalı Yumurta

Gereçler:150 gr koyun ya da dana kıyması
2 orta boy soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin6 adet yumurta
1/ 2 bardak su
Tuz-karabiber

Yapılışı:1 Soğanları, piyaz soğanı gibi doğrayın Çekirdekleri çıkarılıp doğranmış biberlerle birlikte küçük bir tencereye alın Yağ ekleyerek 3-4 dakika börttürün Kıyma ve tuz katın, birkaç dakika daha kavurup su koyun
2 Kıyma suyunu çekince, dibi düz bir kaba aktarın Ortalarında yuva açarak yumurtaları kırın; biraz tuz ve karabiber serpin Üstü örtülü olarak 3-4 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Menemen

Gereçler:6 adet yumurta
4 adet sivri biber
3 adet orta boy domates
100 gr beyaz peynir1/ 2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:1 Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yuvarlak halkalar halinde doğrayın Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara bölün
2 Biberleri 1 kaşık yağla birkaç dakika kavurun; domates ve biraz tuz katarak kısık ateşte 5-6 dk pişirip kıyılmış maydanoz ve peynir koyun
3 Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve dibi kalın bir tavada yağla birlikte karıştırarak biraz pişirin Sertleşmeye başlarken domatesli karışımı ekleyin Karıştırarak biraz daha pişmesini sağlayın Bir tabağa boşaltıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Pastırmalı Soğanlı Yumurta

Gereçler:150 gr pastırma
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı su
6 adet yumurta
Biraz tuz ve karabiber

Yapılışı:1 Soğanları piyaz soğanı biçiminde doğrayın 1 yemek kaşığı yağ, biraz tuz, suyla ateşe koyun 3-4 dakika börtünce, ayıklanmış ve çekirdekleri çıkartılarak doğranmış domatesi katın 5 dakika sonra da pastırmaları yerleştirin
2 Domates ve pastırmalar yumuşayınca, aralarını açarak yumurtaları kırın Üstü kapalı olarak fırında veya ateş üzerinde pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




jenebon

Gereçler:5 Jambon

2 Küçük çay bardağı likör [zevke bağlı]

Krem şanti5 Bardak su

20 Adet kürdan

Yapılışı:Jambonları eşit bir şekilde su ile temizleyinSonra likörde 3 dakika bekletin Sonra jambonları 4 parçaya ayırınHepisine 1 kürdan takınKrem şantiyi şekilli bir biçimde sıkın Buzdolabında 1 saat bekletikten sonra tabağa koyup servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




patlican ezme

Gereçler:1 buyuk boy patlican
2 orta boy domates
1 sivri biber

sirke
hakiki zeytin yagi
tuz
2 dis sarimsak

Yapılışı:1)onceden isitilmis firinimiza uzerine bicagin ucuyla deldigimiz patlicanimizi koyuyoruzyumusayana kadar cikarmiyoruz

2)domatesleri baska bir yerde rendeliyoruz

3)sosu icin:sarimsagi tuzla dovup sirke ve zeytinyagi ile karistiriyoruz

4)firindan cikardigimiz patlicanin kabugunu soyuyoruz ve once bicakla kucuk parcalara ayirip sogutuyoruzsonrada domatesi ekleyi elimizle eziyoruzicine karistirdigimiz sosu ekliyoruz sevis tabagina alip uzerine ince dogranmis yesil biberimizi ekliyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Lahana ( Yoğurtlu)

Gereçler:1/2 küçük boy beyaz lahana
1 orta boy yoğurt
3 diş sarmısakTuz
Acı pul biber
ceviz içi

Yapılışı:1 Lahanayı yıkayın ve tuzlu suyla biraz haşlayın İnce ince kıyın Sarmısaklı yoğurt, pul biber ve kıyılmış ceviz katıp ordövr olarak değerlendirin Soğuk olarak servis yapmayı unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Pirinç Unu Helvası

Gereçler:250 gr pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı badem veya çam fısıtığı
125 gr tereyağı veya margarinYarım lt süt
1 tepeleme su bardağı tozşeker
1 kahe fincanı pudraşeker

Yapılışı:1 Bir tencerede kabuğu çıkarılmış badem veya çamfıstığı yağla beraber pembe renkte kavurun Pirinç ununu katın ve rengi dönünceye dek karıştırarak kavurun

2 Sütle şekeri bir taşım kaynatıp helvaya boşaltın; arada karıştırarak tanelendirin Servis tabağına boşaltın ve üzerine pudraşeker serpin

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Yoğurt Tatlısı

Gereçler:3 adet yumurta
250 gr yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağYarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
2 bardak su
Yarım limon

Yapılışı:1 Yoğurtla şekeri porselen bir kapta tahta kaşıkla karıştırın Yumurtaları teker teker kırıp karıştırmayı sürdürün Un, irmik, limon kabuğu rendesi, karabonat ve eritilmiş yağ ilave edin

2 Hamuru, yağlanmış bir tepsiye boşaltın ve 45-50 dk pembe renkte pişirin Fırından çıkartıp üzerine sıcak şurubu dökün; kapalı olarak soğutun ve parçalara bölerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Jöleli Çilekli Tart

Gereçler:Hamuru;
3 adet yumurta
5 dolu yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Üstü için;
1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için)
300-400 gr çilek
2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı
Kreması;
1 bardak süt1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Süslemek için;
1/2 poşet krem şantiy ( süt katılarak mikserde karıştırılır)
1/2 bardak süt
1/2 su bardağı kıyılmış fındık

Yapılışı:1 Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirilir Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın Yukarıdaki açıkladığımız gibi, 25 cm çapındaki teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın Orta ısılı fırında 30 dk pişirin

2 Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın Uzun keskin bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın Biraz likörlü ve şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; pandispanyayı üst üste kapatın Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın

3 Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin Çileklerin kenarına krem şantiy sıkın Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğumuş olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Çikolatalı Puding

Gereçler:150 gr tereyağı veya margarin
150 gr pudraşeker( 1 bardak)
150 gr kavrulmuş fındık içi( 1 ½ bardak)
150 gr sütsüz çikolata100 gr ( ¾ bardak) galeta unu
6 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:1 Tereyağla pudraşekerini karıştırarak beyazlatın 6 yumurta sarısını teker teker katıp yedirin
2 Yumurta aklarını çırparak kar halinegetirin Kıyılmış ya da makineden geçirilmiş fındık, su buharı üzerinde yumuşatılmış çikolata ve vanilyayı yumurta aklarıyla birlikte yağlı kremaya karıştırın
3 Yağlanmış ve fındık, galeta unu serpilmiş bir puding kalıbına boşaltın Kapağını kapatın Yukarıda açıkladığımız gibi 1 saat 15 dakika pişirin
4 Kalıptan çıkartın Üzerine “ çikolatalı sos” döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.