Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörekotlu, pidesi, ramazan

Çörekotlu Ramazan Pidesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çörekotlu Ramazan Pidesi





1 kg un
50 gr maya
1 kahve fincanı ılık su
15 su bardağı su
15 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
100 gr tereyağı-margarin
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çörekotu
Tuz

Mayaya 1 fincan ılık suyu ilave ederek karıştırın ve bir süre bekletin Margarini eritip soğumaya bırakın Unu bir kaba alıp mayalı su, erittiğiniz margarini, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın Suyu azar azar ekleyerek bir hamur elde edin Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika kadar dinlendirin Böylece hamurunuz daha iyi mayalanacaktır Daha sonra hamurları merdane ile açıp pide şeklini verin Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.