Çörekotlu Ramazan Pidesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çörekotlu Ramazan Pidesi1 kg un 50 gr maya 1 kahve fincanı ılık su 1 5 su bardağı su1 5 yemek kaşığı yoğurt1 kahve fincanı sıvı yağ 100 gr tereyağı-margarin 1 çay kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı çörekotu Tuz Mayaya 1 fincan ılık suyu ilave ederek karıştırın ve bir süre bekletin Margarini eritip soğumaya bırakın Unu bir kaba alıp mayalı su, erittiğiniz margarini, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın Suyu azar azar ekleyerek bir hamur elde edin Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika kadar dinlendirin Böylece hamurunuz daha iyi mayalanacaktır Daha sonra hamurları merdane ile açıp pide şeklini verin Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin
|
|
|
|