![]() |
Çikolatalı Ve Portakallı Brovni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Ve Portakallı BrovniÇikolatalı ve Portakallı Brovni 1 portakal (yıkanıp 8 parçaya bölünmüş) 115 gr toz şeker 2 yumurtanın beyazı (Çırpılmış) 30 ml yoğurt 115 gr elenmiş un 25 gr kakao 10 ml kabartma tozu Üzeri için biraz pudra şekeri Hazırlanışı Önce fırını 180 dereceye getirin ![]() ![]() Portakal dilimlerini bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yavaş yavaş (portakallar yumuşayana kadar) 30 dakika kaynatın ![]() Sonra süzgeçten süzün, iyice süzülen portakalları ezerek püre haline getirin ![]() Bu meyve özü, şeker, yumurtanın beyazı ve yoğurdu yuvarlak bir kapta mikserle iyice karıştırın ![]() Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karıştırın, bunu biraz önce çıptığımız karışıma ekleyip, yağlanmış tepsiye dökün ![]() Kabarıp içi pişene kadar, aşağı yukarı 30 dakika pişirin ![]() 5 dakika kadar soğumasını bekleyip, keki kalıbından çıkarın ![]() 9 eşit parçaya bölün, üzerine pudra şekeri serpin ![]() |
![]() |
![]() |
|