![]() |
Bari Usulü Katlı Güveç (Midyeli Sebze Güveci) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bari Usulü Katlı Güveç (Midyeli Sebze Güveci)MALZEMELER 1 ![]() 3 adet orta boy domates 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 ![]() ![]() 2 adet orta boy kabak (soyulmadan 1 parmak eninde halka doğranmış) 3 ![]() 2 su bardağı temizlenmiş, yıkanmış kabuksuz midye (ya da dondurulmuş midye) 4 ![]() 1 su bardağı pirinç varsa: 10-12 adet kiraz domates Ayrıca: Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı et suyu (yada yarım su bardağı sıcak su içine 1 adet et suyu tabletini atıp, kullanabilirsiniz) ![]() HAZIRLANIŞI Geniş bir güveç veya derin ve geniş bir kabın altına küp doğranmış domates ve ince kıyılmış maydanozları yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|