![]() |
Faydalı Bilqiler 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Faydalı Bilqiler 1FAYDALI BİLGİLER 1 ![]() Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin ![]() ![]() Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun ![]() Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun ![]() Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin ![]() ![]() Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun ![]() ![]() Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın ![]() Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın ![]() ![]() ![]() Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin ![]() Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz ![]() Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz ![]() ![]() Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz ![]() ![]() Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin ![]() ![]() Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz ![]() ![]() Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın ![]() Eğer galeta ununuz bittiyse ve ekmeğiniz de yoksa mikser ya da blenderdan geçireceğiniz kornfleksler aynı işlemi görecektir ![]() Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun ![]() ![]() Sert et etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin ![]() ![]() Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin ![]() ![]() Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin ![]() ![]() Fırın torbasında tavuk pişirirken; malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine bir kaç delik açın ![]() ![]() ![]() Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün ![]() ![]() ![]() 2 Çorba kaşığı yoğurdu, sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın ![]() ![]() ![]() Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın ![]() ![]() C vitamini ısı ile çok çabuk kaybolur ![]() ![]() Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok ![]() ![]() Hazırladığınız kekin, fırında pişirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin ![]() Satın aldığınız kültür mantarlarını kese kağıdında ağzı kapalı olarak buzdolabının sebze bölümünde saklıya bilirsiniz ![]() ![]() etmeyin çünkü yapış yapış olurlar ![]() Tencerede kalan soslu makarnayı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta yüksek ısıda sülfirikasit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın ![]() Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir şişeyi deneyin ![]() ![]() Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun ![]() Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın ![]() ![]() Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır ![]() ![]() Kavanozdaki hardal kurumaya başladıysa içerisine birkaç damla limon suyu yada sirke ile toz şeker ilave edin iyice karıştırın Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz ![]() Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin ![]() ![]() Uzun süre saklanan kuru soğanlar filizlenmeye başlar ve tazeliğini yitirerek çürür ![]() ![]() Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesin ![]() ![]() Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Akşamdan artan pirinç pilavını ısıtıp yemeği sevmiyorsanız, onu çorbalarınızda değerlendirebilirsiniz ![]() Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun ![]() ![]() ![]() Makarnanızı soğuk suyun altından geçirmeniz gereken yegane zaman onu soğuk olarak servis yapacağınız zamandır ![]() ![]() ![]() Satın aldığınız kaşar peynirini uzun süre saklamak istiyorsanız onu küçük porsiyonlara ayırın ve buzlukta dondurun ![]() ![]() Maydanozu yemeklerinize ateşten almadan bir kaç dakika önce ilave edin ![]() ![]() Kırmızı et ile hazırladığınız yemeklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız etin üzerine bir miktar biberiye serpin, kemik uçlarına sarımsak sürün ![]() ![]() Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın ![]() ![]() Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatal ile bir kez delin, sonra suyunu sıkın ![]() Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca pilastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın ![]() Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistancevizi atın ![]() ![]() Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin ![]() ![]() Kahvaltı yada çay saati için hazırladığınız hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın ![]() Elma formunuzu korumak için ideal bir iştah kesicidir ![]() Ayrıca sabah aç karnına yendiğinde bağırsakları çalıştırır ![]() Bir adet kivide, bir portakalda olan C vitaminin iki katı vardır ![]() Yoğurttan daha fazla yararlanmak istiyorsanız suyunu atmayın ![]() ![]() Evinizde mayonez hazırlarken bir kez de zeytinyağı yerine susam yağını deneyin ![]() ![]() Yemeğinizin yağı fazla kaçtı ise içine bir kaç küp buz atarak yağların buzun üzerine toplanmasını sağlayabilirsiniz ![]() Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az haşlayın ![]() ![]() ![]() Dondurduğunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarını istiyorsanız dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 2-3 dakika şok haşlama yapın, ardından hemen soğuk suya tutun ![]() ![]() Cevizle dost olun ![]() ![]() Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir ![]() Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince ince doğranıp tencereye konulmalı ![]() ![]() ![]() Evde pasta yaparken kulandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin ![]() ![]() Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyun folyo koyun ![]() ![]() Satın aldığınız balığı hemen pişirmeyecekseniz, parçalara ayrılmış olarak almayın ![]() ![]() Çünkü derisiz et zararlı bakterilere karşı daha açık ve duyarlıdır ![]() ( Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|