![]() |
Portakal Şekeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Şekeri1 cup = 250 ml'lik su bardağı 1 tbs = 15 ml'lik yemek kaşığı içindekiler 3 adet kalın kabuklu ve iri portakal 2 ![]() 2 yemek kaşığı portakal likörü ya da Grand Marnier hazırlanışı Portakalları iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir sos tenceresinin içine portakal kabuklarını koyun ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca (ki bu süre 10 dakikayı geçmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu süzdürün ![]() Bu kaynatma işlemini 2 kere daha tekrarlayın ![]() ![]() Bir sos tenceresinin içine kabukları, 1 ![]() ![]() ![]() Şeker eriyince ocağın altını iyice kısın ve 1 ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını çatal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin üzerinde yuvarlayın ![]() Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin ![]() ![]() Çikolata için ise; bitter çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|