![]() |
Erikli Pilav Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Pilav Yemek TarifiMalzemeler Pilav için: 2 su bardağı Amerikan pirinci Badem (kabukları soyulmuş) ½ çay bardağı Antep fıstığı ½ çay bardağı dolmalık fıstık ½ çay bardağı zeytinyağı 1 kaşığı tereyağı 1 tutam tarçın 1 tutam yeni bahar Tuz 3 su bardağı su Erik için: ½ kg kuru siyah erik 1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı için 1 yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı Un Tuz Hazırlanışı Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım ![]() ![]() ![]() Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim ![]() ![]() ![]() Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|