Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lahanalı, tart

Lahanalı Tart

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahanalı Tart




içindekiler

1 soğan

75 gr dana jambon

500 gr lahana (kıyılmış ve tuzlu suda haşlanmış)

Tuz

Karabiber

250 gr et suyu

200 gr süt kreması

4 yumurta

100 gr kaşar peyniri

Hamur Malzemeleri :

250 gr un

125 gr margarin

60 ml süt

2 yumurta sarısı

Tuz

Karabiber

Bir miktar yağ

hazırlanışı

Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bir tencerede jambonu hafifçe kavurun Soğanı ekleyip 5 dakika kadar kavurun Lahanayı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın

Lahananın üzerini kapatacak kadar et suyu ekleyin 20 dakika kadar kısık ateşte pişirip gerekli olursa tekrar et suyu ekleyin Piştikten sonra soğumaya bırakın

Tüm hamur malzemelerini bir kase karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Fırına dayanıklı yuvarlak bir kabı yağlayın

Hamuru açıp kabın içine yerleştirin Kenar kısımlarını yukarı doğru çekin Lahananın suyunu süzüp hamurun üzerine yayın Süt kreması ve yumurtayı çırpıp lahananın üzerine dökün Peyniri küçük küpler halinde doğrayıp tartın üzerine serpin

Tartı fırına verip 35 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.