![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriİÇİNDEKİLER 2 Yemek kaşığı tereyağı 3 Yemek kaşığı mısır unu Yarım kase dil peyniri(veye koloti yani karadeniz peyniri) 1 Tane domates 1,5 Su bardağı su Ve son olarak tuz YAPILIŞI Önce tereyağı bir tavada eritilerek içerisine elenmiş mısır ununu ilave ederiz 3-4 dakka kadar orta ateşte kavururuz sonra suyu ilave ederiz (suyu ilave ederken top top olmaması için azar azar ilave edilip karıstırılması icap eder)ufak ufak doğranmıs peynirimizi ilave ederiz sonra hemen rendelenmiş domaaaaimizi ilave ederiz ağır ateşte 10 dk pişiririz AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriHamsili Pazılı Ekmek Malzemeler: 1 demet pazı 1 kg hamsi 10-12 adet taze soğan 8-10 dal taze nane 1 su bardağı beyaz un 7 su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı Kıvam alana kadar ılık su 1,5 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Hamsinin kılçıkları ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriKedi Batmaz Malzemeler: Yarım kg tavuk ciğeri 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı tuz Hamuru için: 2,5 su bardağı su 1 su bardağı mısır unu Yarım su bardağı un Yarım tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı Yapımı: Tavuk ciğeri kuşbaşı doğranır, sıvı yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriHAMSİ KAYGANASI (RİZE) Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 1/2 kilo salamura hamsi, 4 yumurta, 250 gram mısır unu, 250 gram pazı (ıspanak da olabilir), yeteri kadar tuz ve zeytinyağı ![]() Yapımı: Hamsileri kılçıklarından ayırıp fileto durumuna getirdikten sonra bol akarsuda iyice yıkayın ve iri delikli bir süzgeçte süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriMALZEME 500 GR aşurelik buğday 100 gr tereyağı 1 adet soğan tuz YAPILIŞI buyda yıkdıktan sonra haşlanır ve 5 saat bekletilir sonra suyunu çekeve üzerine su ekledikten sonra kaynamaya alınır pişdikten sonra biryanda yapmış oldugumuz tereyağıyla soganı kavurup pul biberinide ekledikten sonra çorbaya eklenirr tuz koyduktan sonra 2dk kaynatıp servise hazırr AFİTET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriMALZEME bir miktar karalahana bir miktar mısır unu su tuz pulbiber nane sıvı yağ 2 adet soğan[/size] YAPILIŞI lahana lar haşlanır ve bir yandan unu,tuz biraz pul biber,ince dogranmış sogan yuğurulur ve azbi akışkan hale getirilir ve haşlanmış lahanalarla sarılır ve üzerine sukoyup kanatılır bir yandaN yağla kalan sogan kavrulur içine pul biberi nane tuz konulur piştikten sonra yapılan sos tencerenin üzerine kaynarken dökülür bir iki dk daha kaynadıktan sonra servise hazırr AFİYET OLSUNN |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriKARADENİZ İN MISIR EKMEĞİ MALZEMELER 1 su bardağı un 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI Bir tencereye su, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozu koyduktan sonra üzerlerine mısır ununu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriHamsili Mısır Ekmeği Malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz maya 1 adet yumurta 1 kahve fincanı sıvı yağ 2,5 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet küp şeker 1 çay bardağı ılık su Kıvam alana kadar ılık süt İçi için: Yarım kg hamsi 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz Yapımı: Ilık su, maya ve küp şeker eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriKaralahana Sarması Malzemeler: 20-25 karalahana yaprağı 200 gr kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet orta boy kuru soğan 8-10 dal maydanoz 8-10 dal dereotu 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su Hazırlanışı: Kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, yıkanmış pirinç, karabiber, kuru nane, tuz ve 1 çay bardağı su iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriNohutlu Karalahana Çorbası Malzemeler: 10-12 yaprak karalahana 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı mısır unu 1 çay bardağı sıvı yağ 6 su bardağı et suyu Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriAmasya Turtası Kullanılacak malzeme: 1/2 su bardağı tozşeker, 125 gr tereyağı, 4/5 su bardağı un, 750 gr kokulu Amasya elması, 100 gr kiraz ve portakal şekerlemesi karışımı, 3 yumurta, 3 çorba kaşığı süt, 1 paket kabartma tozu, 1/4 paket meyve jölesi, yeteri kadar tuz ![]() Yapılışı: Elmalardan bir tanesi iyice yıkanır ve bu elma altıya bölündükten sonra çekirdekleri ve çekirdek yuvaları çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriKastamonu Lokması Kurutulmuş üryanî eriği bir süre ılık suda bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriÇoban Kavurma (Bolu) 1/2 Kg ![]() 250 gr ![]() 100 gr ![]() 1 kaşık margarin Tuz ve kekik Küçük parçalar halinde doğranan et, margarinle kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriGalacoş (Bayburt) 250 gr Yeşil mercimek 500 gr kıyma 200gr tereyağı 1 Adet Büyük Boy soğan 2 kaşık salça 3 su bardağı süzme yoğurt veya kurut 2 adet pide veya ev ekmeği Mercimekleri 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Yemekleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz YemekleriYumurtalı İsput (Bartın) 1 kg ![]() 100 gr ![]() 3-4 adet yumurta, 2 baş soğan, 50 gr ![]() yeterince tuz ve karabiber ![]() Isbutlar iyice yıkanır, atık kısımları kesilip ayıklandıktan sonra 2 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|