![]() |
Bademli Çorba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Çorbaiçindekiler 150 gram badem içi 250 gram beyaz üzüm 2 diş sarımsak 1 dilim bayat ekmek Birkaç damla sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı 4 dilim ateşte veya zeytinyağında kızartılmış ekmek Bir tutam tuz ve karabiber hazırlanışı Bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın ![]() Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun ![]() ![]() Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın ![]() Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün ![]() Karışımı bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın ![]() ![]() Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın ![]() ![]() Çorbaya birkaç damla sirke de kattıktan sonra çorba kasesine boşaltın ![]() ![]() İstenildiği takdirde ekmek dilimleri çorbanın içine de atılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|