![]() |
İrmikli Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Makarnaiçindekiler Makarna Hamuru İçin : 455 gr buğday irmiği (semolina) 200 ml su 2 tepeleme yemek kaşığı yeşil zeytin ezmesi (bunu ben ilave ettim) Domates Sos İçin : 4 adet olgun ve iri domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı Nomu-Veggie (karışık baharat) Tuz hazırlanışı Makarna Hamurunun Hazırlanması : Genişçe bir hamur yoğurma kabına irmiği koyun ![]() ![]() Ardından suyu ekleyin ve hepsini elinizle yoğurmaya başlayın ![]() İrmik taneleri tamamen yok olup; yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ![]() İstenen kıvama gelmesi 10 dakikayı alıyor (hamuru rahatça yoğurmak için iki parçaya bölebilirsiniz) ![]() Hamuru, portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ![]() ![]() İki elinizle birlikte, ileri geri yuvarlayıp; ince, uzun bir sosis şekline getirin ![]() ![]() Her parçayı, iki elinizin parmak uçlarıyla, hem yanlara doğru çekiştirerek hem de tahtanın üzerinde ileri geri yuvarlayarak uzatın ![]() ![]() ![]() Çubuk makarna haline gelen bu hamurları, temiz bir bezin üstüne sıra sıra dizin ![]() Bol tuzlu, kaynar suyun içinde yumuşayana kadar 10-15 dakika haşlayın, süzdürün ![]() Domates Sosun Hazırlanması : Orta boy bir sos tenceresine, zeytinyağını koyun ![]() Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin ![]() Domatesler tamemen yumuşayınca kadar 10 dakika orta ateşte pişirin ![]() Domates salçasını, baharatı ve tuzu ekleyin ![]() ![]() Haşlanmış makarnayla karıştırın ![]() Taze roka yapraklarıyla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|