![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriBİSMARK BİBER DOLMASI Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 8 irice dolmalık biber, 1 baş soğan, 1 sosis, 25 gram salam, 1 tavuk göğsü, 50 gram jambon, 1 çorba kaşığı kırık pirinç, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 1 kaşık kıyılmış dereotu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 50 gram margarin yağı, 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri veya tulum peyniri, yeteri kadar et suyu ve tuz ![]() Yapımı: Biberlerin saplarının çevresini keserek birer kapak açmalı ve bu kapaklardan yararlanarak içlerindeki çekirdeklerle çekirdek yataklarını çıkarıp atmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doldurulmuş biberleri bir güvece yerleş, tirmeli ![]() ![]() Dolmalar pişince bunları servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriBİSMARK YUMURTASI Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 5 yumurta, 50 gram margarin yağı, 300 gram soğan (3 baş orta boy), 1 çorba kaşığı un, 200 gram dilimlenmiş mıhalıç peyniri, 1 bardak süt, 1 fiske cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 kaşık zeytinyağı, 1 kornişon ![]() Yapımı: Yumurtaları katı olarak pişirir kabuklarını soyduktan sonra ince dilimlere doğrayın ![]() Beri yanda bir kuşaneye margarin yağının yarısıyle rendelenmiş soğanları koyun, ağzını örttükten sonra çok hafif bir ateşe oturtun ![]() Vakit vakit karıştırarak soğanları iyice pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salça pişince bunun yarısını yağa bulanmış pyrex kayık tabağa boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriBRECER (Alman) 250 gr ![]() 12 gr ![]() 110 gr ![]() 70 gr ![]() 2 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı kümmel 1) Hamur açılan yere, 250 gram un eledikten sonra ortasını açmalı ve bu yere 110 gram tereyağ, 10 gram tuz ile 70 gram da su ilâve ederek, yuğurmak suretile hamur yapmalı ve 1-2 saat dinlendirmelidir ![]() 2) Sonra dinlendirilmiş bu hamuru yirmi müsavi parçaya kestikten sonra her bir küçük parçanın üstüne evvelâ bir, sonra da iki avuç ile bastırmak ve ovalamak suretile bu hamurları serçe parmağın yarısı inceliğinde 20 santim kadar uzatmalı sonra da bunlara, çifte simit biçiminde bir şekil verdikten sonra hafifçe ıslatılmış bir firin tepsisine sıralamalıdır ![]() 3) Diğer taraftan da, çatal ile birkaç defa çalkalanmış, 2 yumurta sarısını, fırça ile bu hamurların üstlerine sürmeli ve bu hamurların üstlerine de 1 çorba kaşığı kümmeli mütesaviyen serptikten sonra bunları orta hararetteki fırında 20 dakika kadar pişirmelidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriGüveçte Nua (Almanya) Süt danasının nua tarafından kesilmiş bir bütün paftayı, içinde zeytinyağı ve sadeyağ karışım bulunan bir güvece koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda haşlandıktan sonra dilim dilim kesilmiş patatesle havuçları yağda sote etmeli ve pişen etin çevresini bunlarla süsleyip servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriMEYVE SALATASI (MÜNİH) Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 200 gram çilekli dondurma, 200 gram limonlu dondurma, 200 gram çikolatalı dondurma, 200 gram vanilyalı dondurma, 200 gram fıstıkli dondurma, 800 gram meyve (vişne veya kiraz, kayısı, armut, elma, muz ve varsa ananas) 100 gram pudra şekeri, 1 limon, Yapımı: Meyve salatasını içinde servis yapacağınız geniş ağızlı bardakları buzdolabına koyarak soğumaları için bir saat kadar bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu vitamini bol meyve salatasını yemeklerden sonra servis yapabileceğiniz gibi sıcak yaz günlerinde beş çayı yerine de misafirlerinize ikram edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriBAVYERA USULÜ SOSİS FIRINDA (Almanya) Kullanılacak melzeme (4 kişi için): 12 sosis, 16 küçük dilim gravyer veya provolone peyniri, 12 defne yaprağı, 4 biberiye dalı, 4 iri salatalık domates, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri veya gravyer peyniri, 1 kahve fincanı kurutulmuş ekmek tozu, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Şişe önce bir dilim gravyer peyniri geçirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesleri ortadan ikiye bölmeli ![]() ![]() ![]() Domateslerin içlerine zeytinyağını serpiştirerek böldükten sonra tepsiyi fırına sürmeli ve sosislerin her yanını iyice pişirmek için vakit vakit şişleri çevirmeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriDÜĞÜN ROSTOSU (ALMANYA) Kullanılacak malzeme (6 kişi için): Süt danasının kuyruğuna yakın bölümünden 1,5 kilo et, 100 gram pançeta, 25 gram sadeyağ, 1 baş soğan, 2 defne yaprağı, 4 baş karanfil, 1 tutam rendelenmiş cevzi bevva, 1 bardak üzüm sirkesi, yeteri kadar et suyu, 2 kaşık zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Eti iyice yıkayın, suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rosto piştikten sonra tencereden çıkartarak servis tabağına yerleştirin ve tencerede kalan etin suyunu ince delikli süzgeçten geçirerek süzün ve dilimlenmiş rostonun üstüne dökerek servis yapın ![]() ![]() Almanlar bu rostoyu aşağıda tarifini vereceğimiz sosla servis yapıyorlar: Bir çorba kaşığı unu ve yarım çorba kaşığı fırınlanmış bayat ekmek tozunu, bir kaşık sadeyağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriDONDURULMUŞ KAYMAKLI DONDURMA (Halbgefrorenes mit Himbeeren) Kullanılacak malzeme: 1/2 kilo ahududu dondurması, 250 gram vanilyalı dondurma, 250 gram taze kaymak, 30 gram ayıklanmış antepfıstığı, 200 gram ahududu, 6 acıbadem kurabiyesi, 50 gram pudra şekeri, 40 gram toz şekeri, 1 limon ![]() Yapımı: Tatlının hazırlanmasında kullanılacak kalıbı hiç değilse bir saat önceden buzdolabına kaldırıp iyice soğutmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbın İçini ahududu dondurmasıyle kaplamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriBATON SALE (Alman) 250 gram un (5 kahve fincanı) 30 gram maya 2 adet yumurta sarısı 1/2 çorba kaşığı tuz 50 gr ![]() 3/4 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 adet yumurta sarısı 110 gram süt (1 ![]() 1) Hamur tahtası üstüne, 250 gram un eledikten sonra, ortasını havuz gibi açmalı, sonra açık olan bu yere az sütle iyice ezilmiş olan maya, erimemiş bir halde 2 ![]() ![]() ![]() 2) Hamur dinlendikten sonra, bunu 10 müsavi parçaya keserek, her bir küçük parçanın üstüne evvelâ 1 sonra da iki avuç ile bastırmak ve yuvarlamak suretile bu hamurları bir kurşun kalem kalınlığında 25-30 santim kadar uzatmalı sonra da bunları bir fırın tepsisine uzunluklarına döşemelidir ![]() 3) Sonra tepsiye döşemiş olduğumuz bu hamurların üstlerine çalkanmış 1 adet yumurta sarısını bir fırça ile sürdükten sonra, yumurtaların üstlerine de yarım çorba^kaşığı kadar tuz serpmeli, sonra da bunları orta hararetteki fırına sürerek baton salelerin üstleri nar gibi kızarmcaya kadar aşağı yukarı, 20 dakika pişirmeli ve fırından alarak servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriMEYVELİ SAKSONYA TARTI (Sâhsischer Obstkuchen) ![]() Kullanılacak malzeme ![]() Hamuru için: 300 gram kadar un, 120 gram tereyağı margarin yağı da olabilir, 50 gram toz şekeri, 6 çorba kaşığı süt, 2 yumurta, 1 paket baking powder, kalıbı bulayacak kadar margarin yağı, 1 tutam tuz ![]() Kreması ve meyveleri için: 600 gram şeftali, yahut kiraz veya erik (her üçünün karışımı da olabilir), 75 gram toz şekeri, 30 gram un, 1 bardak süt, 2 yumurta, 1 tutam vanilya tozu, 1 tutam tarçın ![]() Yapımı: Unu elekten geçirerek yoğurma mermerine dökmeli ![]() ![]() ![]() ![]() hamur, kıvamını bulunca bunu yuvarlayıp bir yağ kâğıdına sarmalı ve buzdolabına kaldırıp dinlendirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıptaki yufkanın üstüne küçük parçalara doğranmış meyveleri yaymalı ![]() ![]() İki yumurtanın akını çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbı 175 dereceye göre kızdırılmış fırına sürmeli ve tartı burada 40 ![]() ![]() Tart pişince kalıbı fırından çıkarıp bir kenarda birkaç dakika dinlendirmen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriBİSKÜVİ ÇORBASI (Biskuitschöberl) Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 2 yumurta, 1 kaşık kadar tereyağı, 50 gram un, 1 ![]() yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Yumurtaların sarılarını çırparak iyice köpürtmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriOMLETLİ ÇORBA (Frittaten aaaalsuppe ) Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1/2 bardak süt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı un, 60 gram tereyağı, 1 ![]() yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Un, süt, yumurta ve yeteri kadar tuzu bir kâseye koyup iyice karıştırmalı ve oldukça sulu bir hamur elde etmeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriPEYNİRLİ EKMEK ÇORBASI (Kase Röstschnitten) Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 4 dilim tava ekmeği, 4 dilim emmenthal peyniri (bir başka peynir de olabilir), 30 gram tereyağı, 1 ![]() yeteri kadar karabiber, kırmızı biber ve tuz ![]() Yapımı: Ekmek dilimlerini birer parmak kalınlığında uzun parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() Peynir hafifçe eriyip ekmeğe yapışınca bunları fırından çıkarmalı, içinde kaynar tavuk suyu bulunan tabaklara koymalı ve hemen servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriTİROL KÖFTELERİ (Semmelknödel) Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 6 yuvarlak sandviçlik ekmek, 100 gram füme et (çemensiz pastırma veya salam da olabilir), 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1 bardak süt, 1 ![]() yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Sandviç ekmeklerini parçalara doğrayıp bir kâseye koymalı ![]() ![]() Ekmek, sütü çekip soğuyunca buna yumurtayı, kıyılmış veya kıyılırcasına ince doğranmış eti, unu ve yeteri kadar tuzu katıp karışımı iyice yoğurup birbirine bağlamalı ![]() ![]() Haşlanmış köfteleri kevgirle tuzlu sudan çıkarıp iyice sürmeli ve kaynamakta olan et suyunun içine atmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman YemekleriELMALI SOS (Apfelkren ) Kullanılacak malzeme: 1 elma, 1 çay kaşığı toz şekeri, 1 kaşık sirke, 3 kaşık kren, 3 kaşık zeytinyağı, 1/2 bardak et suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Krenle elmayı rendelemeli ve bir kuşanede kaynamakta olan et suyunun içine boşaltmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|