![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriKEFAL FIRIN (AVUSTURYA) Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 kiloluk bir kefal balığı, 1 demet maydanoz, 1 baş soğan, kâğıt gibi ince kesilmiş 8 dilim forma ekmeği, 1/2 bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Balığın pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kestikten sonra içlerini çıkarmalı ve bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriAnçuezli Şinitsel Malzemeler: Yarım kg kotrfile 2 adet yumurta 1 su bardağı ekmek kırıntısı Yarım su bardağı un 1 su bardağı kızartma yağı 2 adet iri patates 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 dal maydanoz 2 adet tazze soğan 4 rulo ançuez 4 dilim limon 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Kontrfile parçalara ayrılır iyice dövülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriELMALI STRÜDEL (VİYANA) Kullanılacak malzeme ![]() Hamuru için: 300 gram un, 20 gram toz şekeri, 100 gram tereyağı, 1 yumurta, 1 çimdik tuz ![]() İçine koymak için: 1/2 kilo kokulu herhangi bir cins elma, 100 gram sultanî üzüm 50 gram ceviz içi, 2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, 1 limon, 1 tatlı kaşığı tarçın, 150 gram toz şekeri, 1 yumurta, Yapımı: Fırın tepsisini yağlayıp unlamalı ve bir kenara bırakmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Üzümleri temizlemeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan çırpılmış yumurtayı elmalı strüdelin üstüne bir fırçayla veya tüyle sürdükten sonra bunu iki spatula veya börek küreğinin yardımıyle fırın tepsisine yerleştirmeli ![]() Tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli ve elmalı strüdeli burada bir saat kadar pişirmeli ![]() Strüdel pişince tepsiyi fırından çıkarmalı ve bir - iki dakika kadar olduğu gibi bırakmalı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriPILIÇ ÇEVİRME (VİYANA) Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1+1/4 kiloluk bir piliç, 30 gram margarin yağı, 1 elma, 1 baş soğan, 1 sap kereviz, 1 kâse yoğurt, 1 demet maydanoz, yeteri kadar zeytinyağı, sirke, hardal ve tuz ![]() Yapımı : Pilicin tüylerini yolup içini çıkardıktan sonra tütsülemeli ve bol akarsuda iyice yıkamalı, içini dışını tuzladıktan sonra içine yıkanmış maydanoz saplarını doğramadan koymalı ![]() Pilici çevirme makinesinin şişine geçirdikten sonra bu kümes hayvanının her yanını margarin yağına bulamalı ve şişi yerine takmalı ![]() Piliç, makinede kızararak döndükçe üzerinden yağlar damlayacaktır ![]() ![]() ![]() Soğanla kerevizi ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda hafifçe haşlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriETLİ STRÜDEL (Fleischstrudel) Kullanılacak malzeme (6 kişi için): Hamuru için: 300 gram un, 80 gram tereyağı, 1 yumurta, yeteri kadar tuz ![]() İçinin harcı için: 250 gram haşlanmış dana eti, 30 gram margarin yağı, 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1 çorba kaşığı un, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Strüdel'in hamurunu hazırlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unun yedirilmesi sona erince bir taşım kaynatmalı ![]() ![]() Hazırlanan hamuru dikdörtgen biçiminde açmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Strüdel, Avusturyalıların tipik bir yemeğidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriVİYANA CEVİZ TURTASI Kullanılacak malzeme Turtası için: 100 gram ceviz içi, 50 gram fındık içi, 150 gram pudra şekeri, 50 gram un, 50 gram kurutulmuş ekmek tozu, 50 gram rendelenmiş sütlü çikolata, 4 yumurta, 110 gram tereyağı, 1 tutam tuz, Üstü için: 100 garam tereyağı, 30 gram pudra şekeri, 100 gram ceviz içi, 50 gram rendelenmiş sütlü çikolata, Yapımı : 23 santim çapında bir turta kalıbını yağa ve una bulamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka kapta pudra şekeriyle kalan tereyağını iyice dövüp bir macun durumuna getirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı kalıba boşaltmalı ve 175 dereceye görel kızdırılmış fırına koyup 45 dakika kadar orada bırakmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbı fırından çıkarınca sivri ve ince bir bıçakla kalıpla tatlının arasını açmalı ve kalıbı başaşağı ederek tatlıyı bir tabağa aktarmalı ![]() Tatlının üstü için ayrılmış olan malzemedeki tereyağını porselen bir kâsede tahta kaşıkla döverek iyice yumuşatmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan kremayı yani tereyağlı karışımı bir sıkma şırıngasına koymalı ve turtarın üstünü türlü biçimlerde kremayla süslemeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriIspanak Püre (Viyana Usulü MALZEMELER 1 kg taze ıspanak 40 gr tereyağı 1 orta boy sogan rende 30 gr un 1 bardak süt veya et suyu tableti 1 demet maydanoz 2 diş sarmısak YAPILIŞ TARİFİ Ispanakların saplarını kesiniz ve yapraklarını bir kaç su iyice yıkayınız ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız ![]() Haşlanmış ıspanakları mümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden geçiriniz ![]() ![]() kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya et suyunu azar azar katınız ![]() Koyuca bir beşamel elde ediniz ![]() gelmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave ediniz ![]() doğranmış bir demet maydanozu da hazırladığımız beşamel sosuna yediriniz ![]() Artık beşamel ile Ispanak püresinin karıştırma zamanı gelmiştir ![]() Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriGROESTEL (Avusturya) Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 1 kilo patates, 300 gram haşlanmış sığır eti 50 gram margarin yağı, 2 baş soğan, 1 demet maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Patatesleri tuzlu kaynar suda haşlayıp kabuklarını soymalı ve dilim dilim doğrayıp bir kenara bırakmalı ![]() ![]() ![]() Bir tavaya margarin yağını koyup eritmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Etle patates hafifçe kızararak sote edildikten sonra bunları servis tabağına boşaltmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriVİYANA USULÜ TAVUK DOLMASI (Brathuhn gefüllt nach Wiener Art) Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin): 1 ![]() 70 gram margarin yağı, 4 dilim bayat ekmek, bu ekmekleri ıslatacak kadar süt, 1 demet maydanoz, 1 limon, 2 yumurta, bir fiske cevzi bevva, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Ekmek dilimlerini ılık sütte ıslayıp iyice ufalamalı ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun katısını, ödü dikkatle ayrılıp atılmış ciğerini ve yüreğini makineden geçirerek kıymalı ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun boynunu ve gerisini dikip bunu iyice bağladıktan sonra pyrex bir tabağa yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriKIRMIZI LAHANA (VİYANA) Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin): Orta boy bir kırmızı lahana, 60 gram margarin yağı veya kuyruk yağı, 1 baş soğan, 2 çorba kaşığı un, 4 kaşık sirke, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 çimdik toz şekeri ![]() Yapımı: Kırmızı lahanayı yaprak yaprak ayırdıktan ve bol suda iyice yıkadıktan sonra ince şerit biçiminde parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriBADEMLİ TURTA (AVUSTURYA) Kullanılacak malzeme: 1/2 kilo un, 100 gram toz şekeri, 50 gram pudra şekeri, 125 gram tereyağı, 150 gram sultanî üzüm, 4 yumurta, 25 gram maya 1 limon ![]() 100 gram kavrulmuş badem içi, yeteri kadar tuz 1 desilitre süt ![]() Yapımı: Üzümleri suda yumuşatmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriVİYANA USULÜ ESKALOP Kullanılacak malzeme (6 kişi için) : 1/2 kilo fileto tarafından süt danası, 100 gram margarin yağı, 2 yumurta, 3 kaşık un, 2 kaşık fırınlanmış bayat ekmek tozu, 1 limon, 1 demet maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber Yapımı : Eti çok ince on iki dilime doğrayıp iyice dövdükten sonra tuzlayıp biberleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriFINDIKLI TURTA (VİYANA USULÜ Kullanılacak malzeme Turtası için: 150 gram un, 150 gram toz şekeri, 100 gram kavrulmuş fındık içi, 6 yumurta, 1 küçük paket vanilya tozu, 1 limon, 1 kahve fincanı kayısı marmelâtı, 1 kaşık tereyağı ![]() Kreması için : 25 gram un, 35 gram toz şekeri, 50 gram pudra şekeri, 80 gram tereyağı, 1 kaşık pudra şekerine karıştırılmış bir kaşık vanilya tozu, 2 desilitre süt, 1 yumurta ![]() Üstünün süsü için: 200 gram pudra sekeri, 2 kaşık kakao, 1/2 limon ![]() Yapımı : Bir porselen kâseye 4 yumurta akıyle 6 yumurta sarısını koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turta hamuru pişerken kremasının hazırlanmasına başlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kâseye üstünün süsü için ayrılmış şekeri boşaltmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriSacher Turtası Avusturya'nın ünlü "d'Sachertorte"sini siz de evinizde yapabilirsiniz ![]() Kullanılacak malzeme: Hamuru için: 3/5 su bardağı un, 3/5 su bardağı pudraşeker, 150 gr tereyağı, 6 yumurta, 150 gr sütlü çikolata, 1 tutam tuz ![]() Üzeri için: 100 gr sütlü çikolata, 4/5 su bardağı tozşeker, 1 kahve fincanı şeftali marmelatı, 2 yaprak jelatin, 1 su bardağı krem şanti ![]() Yapılışı: Yuvarlak bir turta kalıbı tereyağıyla yağlanıp, üzerine un serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Yemekleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya YemekleriLinz Turtası Avusturyalıların sabah ve ikindi kahvaltılarında yemekten çok hoşlandıkları bu turta, Linz Turtası ![]() Kullanılacak malzeme: 1 3/5 su bardağı un, 300 gr tereyağı, 4/5 su bardağı tozşeker, 200 gr badem içi, 250 gr ahududu veya frenküzümü marmelatı, 2 yumurta, 1 limon (veya portakal), 1 tutam tarçın ve 1 tutam tuz ![]() Yapılışı:Yassı ve alçak kenarlı turta kalıbı yağlandıktan sonra unlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|