![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriKARNABAHARLI AMERİKAN SALATASI Kullanılacak Malzeme (4 kişi için): Orta boy 1 karnabahar, 1 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı kapari, 2 tuzlu hamsi, 3 kornişon, 1 yumurta, yeteri kadar zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Karnabaharın çiçek kısmını koçanından ayırın, yıkayın, tuzlu ve sirkeli suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğumuş olan karnabaharları servis tabağına dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriALABAMA USULÜ ÖRDEK Kullanılacak malzeme (5 kişilik) : 2 kiloluk bir ördek, 25 gram rendelenmiş parmesan (veya kaşer) peyniri, 50 gram tereyağı, 15 gram kurutulmuş mantar, 1 yumurta, 2 sosis, 1 defne yaprağı, 1 bardak kadar süt, 2 dilim bayat ekmek, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar et suyu, tuz ve karabiber ![]() Yapımı : Ördeğin tüylerini yolup içini çıkardıktan ve ince tüylerini tütsüledikten sonra bunu iki gün buz dolabında tutmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriDİL BALIĞI (NEW ORLEANS) Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 3 dil balığı, 150 gram margarin yağı, 1 demet maydanoz, 2 kaşık un, 1 limon, 120 gram badem, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Dil balıklarının her birinden dörder fileto çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriVirginia tarzı dana but MALZEME 3 ![]() 100 g orta acılı hardal, 75 g esmer seker, 1 yemek kasığı portakal kabuğu rendesi, 4 dis sarmısak, 10 g taze zencefil, 1 kutu ananas kompostosu (570 g), 150 g kayısı, 100 ml etsuyu (komprime) 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriAmerikan Turtası Kullanılacak malzeme: 1 kg elma, 3/5 su bardağı un, 4/5 su bardağı tozşeker, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 küçük paket maya, 1 çay kaşığı tuz, yeteri kadar süt ![]() Yapılışı: 23-24 cm çapındaki tepsi, yağlanıp unlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriKral Tavuğu Malzemeler: 180 gr genç tavuk, 20 gr yeşil biber, 30 gr taze mantar, 30 gr krema, 10 gr tereyağı, yarım adet yumurta sarısı, kırmızı biber, tuz Hazırlanışı: Yeşil biberi ince dilimlere ayırın ve az ateşte tereyağında kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriAmerikan Usulü Omlet Malzemeler: 6 adet yumurta, 100 gr krem peynir veya 6 karper peyniri, 1/2 çay bardağı süt , 3/4 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 2-3 sap taze soğan, 3 tatlı kaşığı sıvıyağ SOS Malzemesi 1/2 çay kaşığı kırmızı biber, 1/2 kase kıyılmış zeytin, 1 kase doğranmış domates veya 2 çorba kaşığı salça Hazırlanışı: Yumurta sarısını ve akını ayırın ve açık sarı renk alıncaya kadar 5 dakika mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriTexas Et Sote Malzemeler: 600 gr dana eti, 2 adet soğan, 2 adet sarımsak, 200 gr havuç, 500 gr patates, 2 çorba kaşığı kereviz, bitkisel yağ, tuz, biber, 2 çorba kaşığı un, 1 kavanoz salça, 100 gr konserve yeşil bezelye, 2 adet et suyu tableti, defne yaprağı Hazırlanışı: Eti kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriChicago Salatası Malzemeler: Taze fasulye 30 gr, kuşkonmaz 40 gr, kaz karaciğeri 20 gr, mantar 40 gr, taze domates 150 gr, havuç 20 gr, mayonez 50 gr, maydanoz 5, tuz Hazırlanışı: Haşlanmış kuşkonmaz kafalarını, haşlanmış taze fasulyeleri, haşlanmış ve pişmiş kaz karaciğeri parçalarını, haşlanmış havuç dilimlerini, marine edilmiş mantarları iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriAmerikan Salatası MALZEMELER Mayonez 2 adet patates 1 adet limon 1 çay fincani haslanmis bezelye veya konservesi 1 adet küçük kirmizi turp 2 adet havuç 2 adet haslanmis yumurta 3-4 adet salatalik tursusu YAPILIŞ TARİFİ Sebzelerin hepsini haslayiniz ![]() dograyiniz ![]() ![]() porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz ![]() ![]() tabagina veya salata tabagina koyup, üzerini kalan mayonez ile kapatiniz ![]() (Sebzeler gözükmeyecek sekilde olsun) Üzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havuçla süsleyiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriAMERİKAN ÇORBASI 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı sade yağ 3 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı domates suyu 3,5 su bardağı et suyu 1 adet patates 1 küçük havuç 1 çay kaşığı tabyoka Yeteri kadar tuz ![]() Bir kap içinde yağ, ince kıyılmış soğan, havuç, un beraber kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriAmerikaner Kullanılacak Malzemeler 30gr ![]() 1 fiske tuz 20-25gr ![]() 1 yumurta 1 vanilya 125-140gr ![]() 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu 50ml ![]() Hazırlanma Şekli - Tereyağını krem haline gelene kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() 2- Unu ve kabartma tozunu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Önceden 180-200° C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ![]() (İlk 15 dakika geçtikten sonra fırını açıp üzerlerine süt sürün ![]() 4- Kurabiyeleri tel üzerinde soğutun ![]() 5- Pudra şekerini azar azar limon suyuyla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Kurabiyeleri çevirin ve 1-1,5 tatlı kaşığı kadar beyaz glazürden sürün ![]() ![]() ![]() (Kurabiyenin üzerine sürülmüs glazürün donma süresi yaklaşık 5-10 dakika ![]() NOT: Kurabiyeler fırında bazen gereğinden fazla yayılabiliyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriMuzlu Amerikan Keki Kullanılacak Malzemeler 1 cay kasigi kabartma tozu 1 cay kasigi karbonat 1/2 su bardagi sut (1 1/4 dl ![]() 150 gr ![]() 2 yumurta 1 ![]() ![]() 2 su bardagindan bir parmak eksik un (4 1/2 dl ![]() 2/3 su bardagi ince dovulmus ceviz (1 1/2 dl ![]() 2 cay kasigi vanilya 2 orta buyuklukte muz Hazırlanma Şekli Muzlar blendirda ya da catalla iyice ezilir ![]() Kek kalibi yaglanip unlanir(ben yuvarlak borcam kullaniyorum) ![]() Yag ve seker beyazlasana kadar cirpilir ![]() ![]() Muzlar karisima eklenir ve yuksek devirde 1 dk ![]() ![]() Un,ceviz,kabatma tozu,karbonat ve vanilya eklenip,karistirilir ![]() Sutun hepsi birden degil,azar azar eklenerek karistirmaya devam edilir ![]() Kaliba dokulur ve onceden isitilmis 175C firinda 1 saate yakin pisirilir ![]() Cikinca uzerine pudra sekeri serpilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriKanada Keki Kullanılacak Malzemeler 1 su bardagi dovulmus findik 1 tatli tarcin 1 cay bardagi toz seker 1 paket kabartma tozu 2 corba kasigi un 2 adet kizartilmis ekmek 25 gr tereyagi 2 adet yumurta (hafif cirpilmis) 1 su bardagi su 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi pekmez Hazırlanma Şekli Kiriklanmis ekmek, un, kabartma tozu, tozseker, tarcin ve findigi harmanlayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan YemekleriDomatesli Amerikan salatası MALZEMELER 1 kase bezelye(konserve) 2 adet havuç(haslanmis) 2 adet patates(haslanmis) 1 kase mayonez 6-7 adet kornison tursu 5 adet domates YAPILIŞ TARİFİ Kup kup dogranarak haslanmis olan patates ve havuç suyunu iyice suzerek ayri bir kaba alinir ![]() ,mayonez ve minik dogranmis kornison tursular ilave edilirek karistirilir ![]() ![]() ortadan ikiye kesilerek içleri bosaltilir ![]() duzgun durabilmesi için domateslerin altindan hafif kesilir ![]() karisim ile doldurulur ![]() dogranip kenarlarina dizilir ![]() susleyerek soguk servis yapilir ![]() |
![]() |
![]() |
|