![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriPLUM KEK Kullanılacak malzeme: 220 gram tereyağı, 200 gram un, 200 gram toz şekeri, 150 gram sultanî üzüm, 100 gram meyve şekerlemesi (limon veya portakal), 4 yumurta, 1 limon, Yapımı: Sultanî üzümleri şişmeleri için soğuk suya koyun ![]() ![]() ![]() Bu kek için kenarları yüksek dikdörtgen biçiminde bir kalıp kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerlemeleri ve üzümleri unlayarak hamura katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kek piştikten sonra fırından çıkartın, ince uçlu bir bıçakla keki kalıbın kenarlarından ayırın, kalıbı başaşağı ederek keki bir tepsiye boşaltın ![]() ![]() ![]() Plum kekini servis yapacağınız günden bir gün önce hazırlarsanız daha lezzetli olur ![]() ![]() Plum keki çay saatlerinde veya kahvaltılarda ikram edilebilecek besleyici bir alafranga çörektir, isteyenler bu keki bir tek büyük kalıpta pişirmeyip birer kişilik ufak kalıplarda da hazırlayabilirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriBurkoki Malzemeler: 250 gr antrkot 1 çorba kaşığı bal 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 adet taze soğan 1 adet kuru soğan Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı tuz Yapımı: Soya sosu, ayçiçek yağı, toz şeker, bal karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriLAURA BİFTEK SARMASI Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 500 gram dana bifteği, 100 gram süt danası kıyması, 100 gram sosis, 50 gram rendelenmiş kaşer peyniri, 50 gram tereyağı, 200 gram mantar, 500 gram olgunlarından domates veya 250 gram domates salçası, 1 demet maydanoz, dört diş sarımsak, birkaç yaprak biberiye otu, bir limon, biraz un, bir yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Mantarların saplarını kesin ![]() ![]() ![]() Biftekleri iyice incelmeleri için dövün, sonra her bifteği ikişer parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bu karışımdan azar azar alıp bifteklerin üstüne koyun ve her birini dolma gibi sarın, uçlarına da ikişer kürdan batırarak tutturun ![]() Bir tencereye tereyağıyle iki çorba kaşığı zeytinyağını koyup ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaptığınız bu biftek sarmalarını isterseniz, üstüne rendelenmiş kaşer peyniri serpilmiş pilâvla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriİNGİLİZ USULÜ ET Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 dana böbreği, 300 gram dana eti, 200 gram patates, 2 iri ama körpe havuç, 20 gram kuru mantar, 2 pişmiş katı yumurta, 1 çiğ yumurta, 225 gram un, 1 bardak et suyu, 1 çorba kaşığı worcestershire sosu (veya herhangi bir sos), 100 gram sadeyağ, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Patatesin kabuklarını soymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayıklanmış patatesi kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı ![]() ![]() Havuçla patatesler soğuyunca bunları iri tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı ![]() ![]() Suyu iyice süzülmüş böbrekle eti kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() Bu işler tamamlandıktan sonra pyrex bir kayık tabağı yağa bulamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pyrex kaptaki hamur yani yufka kırmızıya yakın bir renk alınca kabı fırından çıkarıp olduğu gibi sofraya çıkarmalı ve servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriTahiti Usulü Som Balığı Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 800 gram Som balığı (Keler veya küçük kılıç balığı da olabilir), 3 limonun suyu, 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 olgun iri domates, 1 tatlı kaşığı kekik, birkaç sap maydanoz, kırmızı bir dolmalık biber, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Balığın filetolarını iyice yıkayıp sularını süzdükten sonra gayet ince dilimlere doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balığı sofraya çıkaracağınız vakit servis tabağını hafifçe yan tutarak limon suyunun büyük bir kısmını dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriSütlü Karışık Marmelat (Orta Avrupa) Bir tencereye doğranmış elmayı, erikleri, kaysıları ve şeftalileri koymaktadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda bir bardak soğuk süte 4 çorba kaşığı toz şekeri katmakta ve şekeri eritmektedirler ![]() Sonra sıcak ezmeyi ve soğuk sütü sofraya çıkarmaktadırlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriYemek : Sahanda Romen Yumurta -------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 1 kişi için 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı rende gravyer veya kaşar peyniri 2 çorba kaşığı tereyağı az tuz ½ avuç haşlanmış ıspanak 2 adet ançuez filetosu (zar gibi doğranmış) HAZIRLANIŞI Yağın yarısı küçük bir kapta kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriÇİNGENE TAVUĞU Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1300-1500 gramlık bir tavuk, 1 baş soğan, 1 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 50 gram badem içi, yeteri kadar tavuk suyu, 3 çorba kaşığı sadeyağ ![]() 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber, 2 yumurta, 2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, 1 demet maydanoz, yeteri kadar un ![]() Yapımı: Tavuğun tüylerini yolduktan, içini temizledikten (ödünü patlatmadan çıkarıp attıktan sonra ciğerini, yüreğini ve katısını bir kenara bırakmalı) sonra tütsüemeli ve bol akarsuda içini, dışını iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanla sarmısak kavrulunca tavuk etlerinin üstünü örtecek kadar sıcak tavuk suyu katmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk pişince ateşten alıp servis tabağına boşaltmalı ![]() Tavuk pişerken bir demet maydanozu temizleyip bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğramalı ![]() ![]() ![]() Tavuğu servis tabağına alınca önce kıyılmış maydanozu üstüne serpmeli sonra sote edilmiş ekmek tozlu yumurta püresini gezdirerek dökmeli ve böylece servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriRİO ESKALOPU 400 gram süt danasını ince dilimlere doğradıktan sonra bunları et döveceğiyle dövmeli ve bir kaba düzenli bir biçimde yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Eskaloplar iyice kızarınca tavaya sütü de dökmeli ve tavanın kapağını örterek içindekileri on dakika orta ısılı ateşte pişirmeli ![]() Sonra eskalopları sıcak yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriManastır Yumurtası Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 8 yumurta, 1/2 bardak üzüm sirkesi, 60 gram tereyağı, 1 çorba kaşığı ançüez ezmesi, 1/2 çorba kaşığı dömiglas, 4 çorba kaşığı sıcak su ![]() Yapımı: Siraaai bir kaba koyup ateşe oturtmalı ve yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatmalı ![]() Küçük bir tavaya tereyağının yarısını koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaların akları pişince tabağı fırından çıkarmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriDanimarka Usulü Peynirli Pirinç Pilâvı Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 200 gram bersanî pirinci, 1/2 bardak kaynamış süt, 4 parça eritilmiş Holânda tipi peynir, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Pirinci kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayıp pişirmeli ![]() Bir kuşaneye sütle peynirleri koymalı ![]() ![]() Karıştırarak eriyen peyniri süte yedirmeli ![]() Pişen pirincin suyunu süzdükten sonra bir süre akarsuyun altında tutmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriDANİMARKA KEKİ Kullanılacak malzeme (8 kişi için) : 230 gram un, 180 gram tereyağı, 100 gram çekirdeksiz üzüm, 5 çorba kaşığı toz şekeri, rendelenmiş 1 limon kabuğu (sadece sarısı), 2 1/2 desilitre süt, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı vanilya tozu, 1 tatlı kaşığı baking powder, 1 tutam tuz ![]() Yapımı: Üzümü bir bardak ılık suda yumuşatmalı ![]() Unu elekten geçirerek yayvan bir porselen kâseye dökmell ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederken toz şekeriyle rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirmen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Danimarkanın bazı bölgelerinde bu keke çekirdeksiz üzümün yanı sıra küçük parçalara doğranmış çeşitli meyve şekerlemeleri de konmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriDanimarka Usulü Dana Eti Sarması Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 400 gramlık bir dana eti dilimi, 1 baş soğan, bir-iki yaprak adaçayı 1 çorba kaşığı badem, 1 çorba kaşığı antepfıstığı, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, 1 çorba kaşığı sadeyağ, 4 çorba kaşığı mısırözü yağı (susam ya da ay çiçeği yağı da olabilir), 1 sosis, 4 dilim salam, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Soğanı rendelemeli ve 2 çorba kaşığı mısırözü yağıyle orta ısılı ateşte kavurmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda dana dilimini iyice dövdükten sonra güzelce yaymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et iyice kızarınca yarım bardak sıcak suyla ıslatmalı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin Yemekleriİsveç Usulü Patates Salatası Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 4 patates, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 limonun suyu, yeteri kadar tuz 5-10 yaprak fesleğen veya nane ![]() Yapımı: Patatesler yıkanır ve kabuklarıyle tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Ülkelerin YemekleriPortekiz Usulü Salçalı Levrek MALZEMELER 1 çay kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı un 1 havuç 1 kg levrek, fileto haline getirilmiş 1 patates, iri boy 2 defne yaprağı 2 domates 2 soğan, büyük boy 3 çorba kaşığı tereyağı YAPILIŞ TARİFİ Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra porsiyon haline getirin ![]() çukurca bir tepsiye yerleştirin ![]() kaşığı tereyağı ilave edip 15 dakika kendi buğusunda pişirin ![]() Diğer tarafta bir tencerede ince doğranmış soğanları, 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun ![]() büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayıp kavrulan soğana karıştırın ![]() birlikte 10 dakika pişirdikten sonra içine salça, küçük doğranmış domates, un, 2 bardak su ve defne yapraklarını katıp iyice karıştırın ![]() ![]() Salça yapılmak üzere pişirilen bu sebzeleri suyu ile tel süzgeçten geçirip bastırarak bir kaba süzün ![]() döküp 10 dakika hep birlikte pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|