Güveçte Karides Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Karides Yemek TarifiMalzemeler 500 gr karides250 gr mantarlimon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz Hazırlanışı Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın Başka bir kaptalimonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın ![]() Ayıkladığınız karidesleri tereyağında biraz kavurduktan sonra mantarla 2-3 dakika sote edin ![]() Daha sonra kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesler ile tuz ilave edip 15- 20 dakika orta ateşte pişirin![]() Daha sonra bu karışımı küçük güveçlere pay edip üzerine bolca kaşar rendesi koyup 125 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin ![]() |
|
|
|