Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, pilavlı, yahni

Bulgur Pilavlı Yahni

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Pilavlı Yahni




MALZEMELER

1 kg kuzu akciğeri

6 diş sarmısak

4 adet kuru soğan

4 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı margarin

Karabiber

Tuz

Bulgur pilavı için:

2 su bardağı bulgur

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı margarin

Karabiber

Tuz

HAZIRLANIŞI

Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin

Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin Bulgur pilavıyla servis yapın

Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.