Kurultulmuş Meyve Hoşafı |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurultulmuş Meyve HoşafıMalzemeler: 1 çay fincanı kuru erik 1-1/4 çay fincanı kuru incir 1 bardak kuru üzüm (kuru meyvelerin toplam ağırlığı yarım kg olacaktır) 1 bardak kıyılmış hurma yarım litre kaynar su 150 gram kahverengi şeker 1 çay kaşığı tarçın Yapılışı:Meyveleri iyice yıkayın Hurma hariç meyveleri büyük bir kaseye koyun ve üstlerini kapatacak şekilde sıcak su doldurun, 10 dakika ıslatın Ayaklık ve sepeti çıkarın Meyveleri ve ıslatıldıklan suyu düdüklü tencereye alın Şeker, baharat ve hurmaları ilave edin Basınç ayarını 2′ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin Buharı boşaltın Sıcak ya da soğutulmuş olarak servis yapın Çeşitlendirme için pişirdikten sonra üstüne; 2 portakalı soyun ve bölün, pişmiş kuru meyvelere ilave edin, 150 gram doğranmış ceviz veya badem koyun Afiyet olsun… |
|