Gendeme Yemek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gendeme Yemek TarifiKAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 45 dk Malzemeler: 500 gr kemikli kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday) 2-3 soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 domates 3 sivribiber 2 su bardağı su Tuz Hazırlanışı: * Soğanları temizleyip söğüş doğrayın Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın * Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın Gendeme Kirşehir'e ait bir yöre yemeğidir |
|