Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
katmer, poğaça, tarifleri, uslanmam, yemek

Uslanmam Yemek Tarifleri - Katmer Poğaça

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uslanmam Yemek Tarifleri - Katmer Poğaça

hergün burda kendi yaptığım pratik yemek tairflerini sunucaö

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)
Hazırlanışı
Mayayı ılık bir su da eritin Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz
----

resimim aceleyle çektim amaa

idare edebilir bir gün uslanmama yaptıklarımı getiririm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com