|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hindistan, hindistancevizli, köfte, köri, pilav |
![]() |
Hindistancevizli Pilav Ve Köfte Köri (Hindistan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistancevizli Pilav Ve Köfte Köri (Hindistan)Köfte Köri için: 1/2 kg ![]() 1 küçük baş 1 diş sarmısak 2 küçük parça zencefil 1 4 tatlı kaşığı silme un 1/2 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış) 2 çorba kaşığı rendesi 1/2 tatlı kaşığı hint safranı 2 çorba kaşığı silme mango chutney 4 çorba kaşığı sıvıyağ kara Hindistanli Pilav için: 1 su bardağı Basmati veya uzun taneli 1 tatlı kaşığı hint safranı 2 su bardağı su 50 gr ![]() 1/2 demet taze kişniş veya maydanoz 1 çorba kaşığı stani yağı Soğanı rendeleyin, sarımsağı dövün ve zencefili ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Tavada 1 çorba kaşığı kadar yağ bırakıp gerisini atın ![]() ![]() ![]() Tavayı kapakla kapatarak çok kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın ![]() Köfteleriniz pişerken pilavınızı hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Hindistani yağınız yoksa, pirincinizi kavururken içine 1 çorba kaşığı tepeleme stan i ren |
![]() |
![]() |
|