Tuhurje |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuhurjeaçıklama & notlar Bu malzemeler 2 adet içindir içindekiler 3 su bardağı un 150 gr tereyağı 20 gr yaş maya Ilık su 1 tatlı kaşığı tuz Üzerine 1 yumurtanın sarısı, çörek otu hazırlanışı Mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritin Unu tuz ile karıştırın Ortasını havuz gibi açıp erimiş mayayı dökün Yumuşakça (ekmek hamurundan sert, poğaça hamurundan yumuşak) bir hamur yapın Hamuru 10 dakika dinlendirin Bu arada tereyağını eritin Hamuru iki bezeye ayırın ve her birini mümkün olduğu kadar ince açın Yufkanın üzerine erittiğiniz yağı fırça ile sürün Yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın Ruloyu biraz burarak tekrar yuvarlak bir beze haline getirin Bu bezeyi bir kenara koyun Diğer bezeyi de aynı şekilde yapın İlk hazırladığınız bezeyi bir parmak kalındığında tekrar merdane ile 25-30 cm çapında açın Tam ortasını bıçakla artı işareti şeklinde kesin Uçlarını gül gibi dışarıya doğru kıvırın Üzerine yumurta sarısı sürün Çörek otu ile süsleyin İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın Önceden ısınmış 200 C'de fırında pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|