![]() |
Tuhurje |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuhurjeaçıklama & notlar Bu malzemeler 2 adet içindir ![]() içindekiler 3 su bardağı un 150 gr tereyağı 20 gr yaş maya Ilık su 1 tatlı kaşığı tuz Üzerine 1 yumurtanın sarısı, çörek otu hazırlanışı Mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritin ![]() Unu tuz ile karıştırın ![]() ![]() Yumuşakça (ekmek hamurundan sert, poğaça hamurundan yumuşak) bir hamur yapın ![]() ![]() Bu arada tereyağını eritin ![]() Hamuru iki bezeye ayırın ve her birini mümkün olduğu kadar ince açın ![]() Yufkanın üzerine erittiğiniz yağı fırça ile sürün ![]() Yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın ![]() ![]() ![]() ![]() İlk hazırladığınız bezeyi bir parmak kalındığında tekrar merdane ile 25-30 cm çapında açın ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ![]() ![]() İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın ![]() Önceden ısınmış 200 C'de fırında pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|