![]() |
Çeşitli Soslarla Japon Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeşitli Soslarla Japon PilavıMALZEMELER Pilav için: 2 su bardağı baldo pirinç 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı sirke Pilavın diğer karışımları için: 2 adet yeşil soğan 1 adet orta boy havuç 1 adet beyaz kuru soğan 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Önce pirinci haşlamak için orta boy bir tencereye su ve siraaai koyalım ![]() ![]() ![]() Öte yandan geniş bir tavaya kibrit çöpü doğanmış soğan, havuç ve incecik kıyılmış beyaz kuru soğanı ekleyerek, 2-3 dakika kendi suyuyla kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi pilavımız hazır ama birde isterseniz et içinde hazırlık yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi size iki sos tarifi vereceğim; SOSUN TARİFİ Birisi sebzeli pilavın içine karıştırabileceğiniz ?Ginger Sos? ![]() Yapılışı: 1 çay bardağı ?vinegar? yani kırmızı şarap sirkesinin içine bir adet doğal zencefili çok ince rendeleyerek katacaksınız ![]() ![]() Artık et içinde özel bir ?Hardal Sos?, hazırlayacağız ![]() 1 çay bardağı hazır çiğ krema ile 2 yemek kaşığı soya sosla, 1 yemek kaşığı hardalı karıştırıp iyice çırpalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|