Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitli, japon, pilavı, soslarla

Çeşitli Soslarla Japon Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeşitli Soslarla Japon Pilavı




MALZEMELER

Pilav için:

2 su bardağı baldo pirinç

4 su bardağı su

2 yemek kaşığı sirke

Pilavın diğer karışımları için:

2 adet yeşil soğan

1 adet orta boy havuç

1 adet beyaz kuru soğan

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı susam

1 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

Önce pirinci haşlamak için orta boy bir tencereye su ve siraaai koyalım Kaynayınca pirinci atıp, 8-10 dakika haşlayıp, pirinçler tam yumuşamadan ocağın altını kapatalım Pirinci süzüp, bir kenarda bekletelim

Öte yandan geniş bir tavaya kibrit çöpü doğanmış soğan, havuç ve incecik kıyılmış beyaz kuru soğanı ekleyerek, 2-3 dakika kendi suyuyla kavuralım Sonra tuz ve karabiberi serpiştirip, yağını ekleyelim ve pirinci katalım Hep birlikte 4-5 dakika daha kavurup susam ve soya sosu ekleyelim Bu arada başka bir yağsız teflon tavaya çok az sıvıyağ damlatıp, yumurtaları kırıp, yumurta sarısı iyice katılaşıncaya kadar pişirip, altını kapatalım Şimdi bu yumurtaları, kavrulmakta olan sebzeli pilavın içine koyalım ve hep beraber 2-3 dakika kadar karıştırıp, altını kapatalım Eğer siz sebzeyi çok pişmiş seviyorsanız bu kavurma süresini daha uzatabilirsiniz

Şimdi pilavımız hazır ama birde isterseniz et içinde hazırlık yapabilirsiniz Bunun için parmak doğranmış tavuk ya da bonfile etlerini yine az sıvıyağlı tavada 5-6 dakika soteleyelim Az tuz ve karabiber ekleyip, 5-6 dakika daha kavurup, altını kapatalım Yine siz daha çok pişmiş et isterseniz, daha uzun pişirin ama kavururken biraz daha yağ ekleyin ki etler yanmasın

Şimdi size iki sos tarifi vereceğim;

SOSUN TARİFİ

Birisi sebzeli pilavın içine karıştırabileceğiniz ?Ginger Sos?

Yapılışı:

1 çay bardağı ?vinegar? yani kırmızı şarap sirkesinin içine bir adet doğal zencefili çok ince rendeleyerek katacaksınız Bu sosu sebzeli pilavın içine azar azar damlatarak lezzetlendirin

Artık et içinde özel bir ?Hardal Sos?, hazırlayacağız Bunun içinse derin bir kasenin içinde;

1 çay bardağı hazır çiğ krema ile

2 yemek kaşığı soya sosla,

1 yemek kaşığı hardalı karıştırıp iyice çırpalım İçine en sonunda 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip, yine bir çatalla ya da mutfak robotunun içinde iyice çırpalım Artık etinizin üzerine gezdireceğiniz ya da içine etinizi batıracağınız sosunuz da hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.