![]() |
Erişte Aşı Çorbası - Kars |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişte Aşı Çorbası - Karsiçindekiler 1 kahve fincanı nohut 1 çay fincanı yeşil mercimek 1 soğan 1 havuç 1 patates 2 domates 45 ![]() 1 ![]() 150 gr ![]() Taze ya da kurutulmuş reyhan Kekik ya da nane Erişte hamuru için: 1 su bardağı un 1 kahve fincanı su 1 tutam tuz hazırlanışı Nohutları akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() Soğan, domates, patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edin ![]() ![]() Unu hamur yoğurma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erişteyi tencereye ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|