Fırında Piliç Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Piliç TarifiFırında Piliç Tarifimiz 3-4 kişiliktir ve çok kolaydır, herkes yapabilir Tavuk fırında çıtır çıtır olacaktır ve derisini çıtır sevenlere tavsiye edilir Ayrıca kızartmaya göre daha sağlıklıdır Malzemeler:
Önce fırını 200 dereceye getirip ısıtın, piliçi temizleyip yıkadıktan sonra bir bor cam tavaya koyun üzerine tuzu, karabiberi, iri doğranmış soğanı, doğranmış domaaaaleri, yuvarlak doğuranmış biberleri ve aynı şekilde havuçları ve patetesleri doğrayıp tavaya koyun üzerine suyu çiçek yağını katıp hepsini harmanlayıp karıştırıyoruz Daha sonra sebzeler altına sıralayıp üzerine tavuğu koyup, fırına verip yaklaşık 1 saat pişiriyorsunuz Yemeği sıcak servis yapıyorsunuz Afiyet olsun |
|