![]() |
Taze Çilekli Savarin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Çilekli Savarin![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER : • 20 gr pakmaya yaş maya veya 2 tatlı kaşığı pakmaya kuru maya ( 8 gr ) • 3 su bardağı un (350 gr) • 4 fincan ılık süt (250 gr) • 4 adet yumurta • 1 fincan toz şeker (50 gr) • 1 paket vanilya (10 gr) • ½ tatlı kaşığı tuz (4 gr) • 150 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş) İÇ MALZEMESİ : • 225 gr taze çilek • 1 su bardağı krema (150 ml) • 1 fincan toz şeker (50 gr) • 1 tatlı kaşığı dövülmüş şam fıstığı ( 5 gr) ŞERBET MALZEMESİ : • 1,5 su bardağı su (300 gr) • 1 su bardağı şeker (160 gr) YAPILIŞI : 23 cm lik bir halka kabı yağlayıp unlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaları şekerle birlikte çırpın, sonra vanilya ve erimiş tereyağını katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirin ![]() ![]() Su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar ısıtın ve 5 dk daha kısık ateşte bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Çilekleri yıkayıp ikiye kesin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|