Taze Çilekli Savarin |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Çilekli SavarinMALZEMELER : • 20 gr pakmaya yaş maya veya 2 tatlı kaşığı pakmaya kuru maya ( 8 gr ) • 3 su bardağı un (350 gr) • 4 fincan ılık süt (250 gr) • 4 adet yumurta • 1 fincan toz şeker (50 gr) • 1 paket vanilya (10 gr) • ½ tatlı kaşığı tuz (4 gr) • 150 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş) İÇ MALZEMESİ : • 225 gr taze çilek • 1 su bardağı krema (150 ml) • 1 fincan toz şeker (50 gr) • 1 tatlı kaşığı dövülmüş şam fıstığı ( 5 gr) ŞERBET MALZEMESİ : • 1,5 su bardağı su (300 gr) • 1 su bardağı şeker (160 gr) YAPILIŞI : 23 cm lik bir halka kabı yağlayıp unlayınun ile tuzu bir kaseye eleyin ortasını açın Mayayı sütün içinde eritin ve unun ortasına dökün Mayalı karışımın üstünü un ile örtüp, 15 dk ılık bir yerde bekletin Yumurtaları şekerle birlikte çırpın, sonra vanilya ve erimiş tereyağını katın Buna maya karışımını ekleyip, dökme kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın Üstünü örüp kabarması için 15 dk bekletin Karışımı tahta kaşıkla çırpıp önceden hazırlanan kalıba yarısını dolduracak şekilde dökün Üstünü örtüp, karışım kalıbın tepesine gelecek şekilde kabarıncaya kadar 45 dk ılık bir yerde bekletin 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirin Soğuması için tel rafa kaldırın Su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar ısıtın ve 5 dk daha kısık ateşte bekletin Tel rafın altına bir kap koyun Şurubu tümüyle çekene kadar pastanın üzerine dökün Pastayı servis tabağına yerleştirin Çilekleri yıkayıp ikiye kesin Kremayı katılaşana kadar şekerle çırpın Çileklerin çoğunu pastanın ortasına yerleştirip kremayı üstüne sıkın Kalan çilekler ve fıstığı süslemek için kullanın |
|