Fırında Sebzeli Balık Yemek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Balık Yemek TarifiMalzemeler 1 kg balık (kefal, levrek, kırlangıç) 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy kereviz 2 demet demet taze soğan 2 demet dereotu 1 adet orta boy havuç 1 demet maydanoz 4 adet yumurta 2 adet sivri biber 4 dilim bayat ekmek 2 yemek kaşığı limon suyu tuz,karabiber Hazırlanışı Balığı, az suda on dakika kadar haşlayıp soğuttuktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayın, ezmeden küçük parçalara bölün Kereviz, patates ve havucu rendeleyin Soğan, dereotu, maydanoz ve sivribiberleri çok ince kıyıp, doğrayın Bunu balıklar ile birlikte derince bir kapta, çok ezmeden bir kaşıkla karıştırın Dört yumurtayı ayrı bir kapta çırpın Ekmek dilimlerini tencerede kalan balık suyu ile ıslatıp, yumurtalar ve sıvıyağ ile birlikte karışıma ilave edin, payreks bir tabağa 4 cm yüksekliği aşmayacak şekilde yerleştirin üstüne galeta unu serpin,fırında hafif kızarıncaya dek pişirip, servis yapın |
|