Fıstıklı Muhallebi Yemek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Muhallebi Yemek TarifiMalzemeler 2 bardak süt 15 su bardağı su yarım çay kaşığı tuz bir bardak pirinç unu 15 su bardağı toz şeker yarım kahve fıncanı nişasta 200 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı Hazırlanışı Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ılave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun Havanda dövün Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın Sürekli karıştırarak pişirin Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın Ateşten alıp, kaselere doldurun Soğutup, servis yapın |
|