Kabak Çitmesi Yemek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Çitmesi Yemek TarifiMalzemeler 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kg kabak 1 çay bardağı su pul biber (isteğe göre) tuz (isteğe göre) dövülmüş sarmısak Hazırlanışı sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Salça ilave edilir Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür |
|