Deniz Balığı İle Çiftlikte Yetişmiş Balık |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Balığı İle Çiftlikte Yetişmiş BalıkÇiftlik ve yabani somonların besinsel içeriğine dair FDA (Amerikan Gıda Ve İlaç Dairesi) istatistikleri şunları gösteriyor: Çiftlik somon balığının yağ içeriği aşırı fazla Ağırlığının yaklaşık olarak yüzde 30-35’i yağdan oluşuyor Yabani somonda yüzde 20 daha fazla protein ve yüzde 20 daha az yağ var Çiftlikte yetişmiş somonda omega 6 yağ miktarı çok daha fazla Yararlı Omega-3 yağları içeren üç cins balık şunlar: pisi balığı, renkli alabalık ve somon Her üç cinste de çiftlikte yetişmiş olanlar daha yağlı Bu şaşırtıcı değil çünkü çiftlikte yetişen balıklar hayatlarını soğuk okyanus sularında kuvvetli bir şekilde yüzerek veya akıntılara karşı koyarak geçirmiyorlar Her üç cinste de çiftlikte yetişenler yabani olanlara göre daha fazla total yağa sahipler Ancak içerdikleri kullanılabilir omega 3 daha az Buna karşılık pro-enflamatuar (istenmeyen inflamasyonu başlatan) olan omega 6 yağlarından çiftlik balıklarında daha fazla bulunuyor Doğal ortamlarında somonlar yedikleri pembe deniz kabuklularından karotenoid alıyorlar Çiftlikte ise somonların rengi yemlerinden etkileniyor |
|