Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyinli, böreği, saray

Beyinli Saray Böreği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyinli Saray Böreği



BEYİNLİ SARAY BÖREĞİ

Kullanılacak melzeme
Beyinli iç için:
2 i,
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı,
1/2 kahve fincanı has un,
4/5 bardak ,
1 nın sarısı,
1 çay kaşığı kara,
1 fiske cevz-i bevva,
yeteri kadar tuz
Hamuru için:
7 kahve fincanı has un,
aaaa1/2 çorba kaşığı tereyağı (bunun 1 1/2 kaşığı hamurun içine konacak, 15 kaşığı da hamurun sıvanmasında kullanılacak),
3/4 bardak su,
1 çorba kaşığı tuz,
2 kahve fincanı zeytinyağı
Böreğin üstü için:
1 nın sarısı
Beyinleri haşlamak için:
4 bardak su,
2 çorba kaşığı tuz

Yapımı: Dört bardak suyla iki çorba kaşığı tuzu bir kuşaneye koyup kaynatmalı Su kaynayınca leri içine atmalı ve bunları onbeş dakika kadar haşlamalı Sonra kaynar suyu döküp kabın içine soğuk su doldurmalı ve leri bu soğuk suda 15-20 dakika kadar dinlendirmeli Beyin soğuk suda dinlendirildikten sonra bunları bir çatalla iyice ezerek püre durumuna getirmeli
Bir kuşaneye birbuçuk kaşık tereyağını koymalı ve eritmeli Yağ hafifçe kızmaya başlayınca tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu azar azar katmalı ve yağa yedirmeli Sonra bu yağlı unu karıştırarak sararıncaya kadar kavurmalı Yağlı unun rengi sarılaşınca çabuk çabuk karıştırarak buna sicim gibi ince dökerek ü katmalı ve karıştırmaya ara vermeden karışımı muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirmeli
Kuşanedeki karışım koyulaşınca buna püre durumuna getirilmiş lerle kara, cevz-i bevva ve tuzu katmalı Bir-iki defa karıştırmalı Kabı ateşten indirmeli Yumurta sarısını katıp birkaç defa daha karıştırdıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakmalı
Hamur malzemesiyle katmerlenmiş yufkaları hazırlamalı Sonra bunların içlerine li içi eşit parçalara bölerek koymalı Yufkaların kenarlarını için üstüne örterek bunları birer bohça gibi kapamalı ve hafifçe çırpılmış sarısını bir fırçayla bu börek hamurlarına sürüp bunları hafifçe ıslatılmış veya yağa bulanmış tepsiye ikişer parmak aralıkla dizmeli
Tepsiyi orta ısılı bir fırında koymalı ve börekler kabarıp üstleri nar gibi kızarıncaya kadar yani yarım saat kadar bunları pişirmeli Sonra tepsiyi fırından çıkarıp içindekileri servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.