![]() |
Beyinli Saray Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyinli Saray BöreğiBEYİNLİ SARAY BÖREĞİ Kullanılacak melzeme Beyinli iç için: 2 i, 1+1/2 çorba kaşığı tereyağı, 1/2 kahve fincanı has un, 4/5 bardak , 1 nın sarısı, 1 çay kaşığı kara, 1 fiske cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ![]() Hamuru için: 7 kahve fincanı has un, aaaa1/2 çorba kaşığı tereyağı (bunun 1 1/2 kaşığı hamurun içine konacak, 15 kaşığı da hamurun sıvanmasında kullanılacak), 3/4 bardak su, 1 çorba kaşığı tuz, 2 kahve fincanı zeytinyağı ![]() Böreğin üstü için: 1 nın sarısı ![]() Beyinleri haşlamak için: 4 bardak su, 2 çorba kaşığı tuz ![]() Yapımı: Dört bardak suyla iki çorba kaşığı tuzu bir kuşaneye koyup kaynatmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kuşaneye birbuçuk kaşık tereyağını koymalı ve eritmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşanedeki karışım koyulaşınca buna püre durumuna getirilmiş lerle kara, cevz-i bevva ve tuzu katmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur malzemesiyle katmerlenmiş yufkaları hazırlamalı ![]() ![]() ![]() Tepsiyi orta ısılı bir fırında koymalı ve börekler kabarıp üstleri nar gibi kızarıncaya kadar yani yarım saat kadar bunları pişirmeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|