Safranlı Bakla Çorbası |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Bakla ÇorbasıSafranlı bakla çorbası malzemeleri 600 gr taze bakla 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 5 arpacık soğanı 1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak 4 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı un 1 yumurta 80 gr tereyağı 1 tutam safran Tuz Safranlı bakla çorbası hazırlanışı Safranlı bakla çorbası: Baklaları temizleyin ve 2-3 cm uzunluğunda kesin 1 yemek kaşığı un ve limon suyu eklenmiş suda baklaları haşlayın Soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın Sarımsakların kabuklarını soyup içine rendeleyin Baklaları ve nohutu ekleyin Ayrı bir yerde yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve yumurtayı çırpın Orta ateşte kaynamaya bırakın Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip karıştırın Tuz ile tatlandırın Tereyağını eritip safranı ekleyin ve bunu da çorbaya ilave edin Çorbayı servis kaselerine alıp sıcak servis yapın Safranlı bakla çorbası artık hazır, afiyet olsun |
|