Otlu Mantar Dolması |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Mantar DolmasıMALZEMELER 10 adet mantar 200 gr lor peyniri 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 5 dal maydanoz 10 dal dereotu 1 çorba kaşığı çörekotu 1 adet yumurta Mantarları iyice temizleyip saplarını çıkarın ve tepsiye dizin Peynir, dövülmüş sarımsak, çörekotu, kıyılmış yeşillikler, tereyağı ve yumurtayı iyice karıştırıp mantarların içlerine doldurun Hazırladığınız mantarları, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin Erikli cheesecake MALZEMELER 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı tereyağı 15 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1'er çay bardağı süt ve su 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 250 gr tatlı lor peyniri 10 adet kırmızı erik Yumurta ve şekeri çırpın Eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, süt, su ve limon kabuğunu ilave edip karıştırın En son peyniri katıp karıştırın ve kek kalıbına boşaltın Üzerine çekirdekleri çıkartılmış ve iri doğranmış erikleri yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin |
|