Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcanda, tarifi, tavuk

Patlıcanda Tavuk Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanda Tavuk Tarifi





Malzemeler
  • 250 gram tavuk göğsü
    6 adet kemer patlıcanı
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet soğan
    2 adet domates
    3-4 dal maydanoz
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ

Patlıcanda Tavuk Yapılışı

Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin Daha sonra boydan boya yarım cm kalınlığında dilimleyin Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin Süzüp sudan geçirin ve iyice kurulayın Sıvıyağda önlü arkalı kızartın Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın Tavuk etini jülyen doğrayıp kenara alın Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın Soğanı piyazlık doğrayın Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuk etini kavurun Üzerine soğanı ekleyin Soğanın rengi dönünce domatesi ilave edin Tuz ve karabiberini ayarlayın Bir-iki çevirip ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ekleyin Bir adet kızarmış patlıcan dilimini düz bir zemine serin Uç kısmına tavuklu harçtan koyup, patlıcanı rulo şeklinde sarın Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın Patlıcanları servis tabağına yerleştirin Maydanozla süsleyip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.