![]() |
Ekşili Mahluta Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Mahluta Çorbası![]() EKŞİLİ MAHLUTA Malzemeler: 2 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet orta boy patlıcan 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 adet limon suyu 1 çay kaşığı tuz sosu için: 4 yemek kaşığı zeytinyağ 6 diş sarımsak 1 yemek kaşığı kuru nane Hazırlanışı: 1- Bir tencerede kırmızı mercimek üstüne geçecek kadar suyla doldurup mercimekler pişirin ![]() ![]() 2- Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patlıcanları 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın ![]() ![]() ![]() 3- Patlıcanları pişmekte olan kırmızı mercimeklerin içine ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında 1-2 dakika kavurduktan sonra naneyi ilave edip ocaktan alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|