09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Böreği Yemek Tarifi
MALZEME:
Yağ 3 çorba kaşığı Mantar 1/2 kg
Un 2 çorba kaşığı Dereotu 1 çorba kaşığı
Karabiber Kaşar 2 çorba kaşığı
Tuz Un 1 kg
Limon suyu 1/4 fincan Yağ 800 gr
Su 2 bardak Yumurta 2 adet
Tuz 2 çay kaşığı Sirke 1/2 fincan
YAPILIŞI:
İçin yapılışı: 2 çorba kaşığı yağı bir kapta karıştırın Kısık ateşte 2 dakika pişirin 1 bardak sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin Karışımı, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Peyniri ilave edin ve 3 dakika daha pişirin (peynir erimesin) Tuz ve biber ilave edin ve ılık bir yere koyun Mantarları temizleyin ve kalın dilimler halinde kesin Tavada 3 çorba kaşığı yağı eritin, soğanı ve mantarları temizleyin ve kalın dilimler halinde kesin Tavada 3 çorba kaşığı yağı eritin, soğanı ve mantarları ilave edip, yüksek ateşte 1 dakika çevirin, dereotu ilave edin Mantarları krem sosa ilşave edip karıştırın un yapılışı: Mermerin üzerine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın İçine yumurtayı, tuzu, limon suyunu, üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika bekletin Sonra merdane ile 3 cm eninde açın, ortasına yağ koyup bohça gibi kapatın 15 dakika dinlendikten sonra 1 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın, dörde katlayıp üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika bekletin, bu işlemi iki defa daha tekrarlayın Hamuru 50 veya 100 gr 'ık parçalar halinde kesip, elinizle yuvarlayıp, rafine yağında merdane ile kare şeklinde açın İçerisine hazırladığınız içi koyduktan sonra, iki uç kısmından dürerek mekik şeklini verin Dürülen kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın
|
|
|