![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıBiber Soslu Börek MALZEMELER 4 kişilik 1 çay bardağı pirinç 2 adet yufka 2 adet tavuk göğsü 1 demet maydanoz 1 su bardağı galeta unu 1 fincan kuru nane 2 bardak soya yağı kırmızıbiber karabiber tuz TARİF Tavuk göğsünü haşlayın ve etlerini didin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıBalkabağı Çorbası MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkabağı 1 su bardağı su 1 adet soğan 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz TARİF Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıTAVUK ÇORBASI MALZEMELER Haşlanmış tavuk eti (derisiz ve kemiksiz) 350 gr Soğan 150 gr Kereviz 100 gr Havuç 125 gr Bamya 150 gr Sirke Dondurulmuş bezelye 150 gr Konserve domates 850 gr Amerikan pirinci 150 gr Tavuk suyu 1 ![]() Tuz Şeker Karabiber SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 11 gr Yağ 4 gr Karbonhidrat 19 gr = 710 Kj 170 kcal TARİF Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİLGİ : Bamyanın anavatanı Afrika'dır ve Amerika'nın güney eyaletlerinde Gumbo gibi tabakların tariflerinde sıkça görülmektedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıSANORA ÇORBASI MALZEMELER Amerikan pirinci 150 gr Tuz Kereviz 200 gr Taze Soğan 100 gr Kıyılmış sarmısak dişi 1 Tereyağı 30 gr Kimyon 1 çorba kaşığı Kurutulmuş oregano 1 çorba kaşığı Yumuşak yeşil chili biber 2-3 adet Rendelenmiş domates 300 gr Tavuk veya et suyu 1,8 lt Mısır unu 50 gr Karabiber Kişniş yaprakları SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 2 gr Yağ 4 gr Karbonhidrat 13 gr = 440 Kj 110 kcal 1 bardak Amerikan Pirinci 1 su bardağı süt 2 adet kabak 1 baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 fincan un 1 fincan soya yağı 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Tuz, dereotu TARİF Pirinci tuzlu suda pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖNERİ : Tavuk veya et suyunu sebze suyuyla ya da maya ekstresiyle değiştirirseniz çorba vejeteryanlara da sunulabilir ![]() SÜTLÜ ÇORBA MALZEMELER Bir tavada soya yağını kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıTAVUKLU ERİŞTE ÇORBASI MALZEMELER 1 adet havuç 1 adet yeşil kabak 2 sap kereviz 1 adet tavuk şnitzel 1 bardak erişte 2 bardak tavuk suyu 2 bardak su 2 çorba kaşığı tereyağ Tuz Karabiber TARİF Tavugu tırnak büyüklüğünde küçük parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() havuçları ilave edin ve birlikte kavurun ![]() tencereye ilave edin ![]() ![]() erişteler pişinceye kadar kaynatın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıKARİDESLİ SANDVİÇ MALZEMELER 1 çay bardağı Amerikan Pirinci 3 yemek kaşığı soya yağı 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 baş orta büyüklükte soğan 2 diş sanmsak 1 yemek kaşığı ince doğranmış şifalı bitki (biberiye, mercan köşkü 200 gr ![]() 200 gr ![]() 200 gr ![]() 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz karabiber 8 adet sandviç dilimli tost ekmeği TARİF Soya yağı, sirke, 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her seıvis 348 kalori, 17 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıBİFTEK MARENGO MALZEMELER Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1 ![]() Bitkisel yağ 50 ml Soğan 150 gr Sarmısak Tuz Karabiber Sığır eti suyu 500 ml Kırmızı şarap 100 ml Hazır et sosu 25 ml Domates püresi 25 gr Dilimlenmiş mantar 360 gr Mısır unu 30 gr Taze krema 100 gr Amerikan pirinci 500 gr SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 31 gr Yağ 15 gr Karbonhidrat 45 gr = 2050 Kj 490 kcal TARİF Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıSOMON BALIKLI OMLET MALZEMELER 50 gr somon balığı füme 15 gr tereyağı 3 adet yumurta 40 gr taze kaşar peyniri 15 ml sıvıyağ tuz dereotu karabiber TARİF Somon fümeleri ince şerit halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıPİRİNÇLİ TAVUK SAN JOAQUİN MALZEMELER Tatlı aromalı şarap 750 ml Bütün sarmısak 3 adet Rendelenmiş hindistan cevizi 1/2 çorba kaşığı Yenibahar 1/2 çorba kaşığı Kekik 1/2 çorba kaşığı Portakal kabuğu (rende) 1 çorba kaşığı Cumberland sosu 200 ml Kırmızı frenk üzüm jölesi 100 gr Portakal suyu 300 ml Kemikli tavuk budu 10 adet Tuz Karabiber Un 90 gr Tereyağı 150 gr Soğan 200 gr Tavuk suyu 1000 ml Çekirdeksiz kuru üzüm 200 gr Amerikan pirinci 500 gr SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 37 gr Yağ 19 gr Karbonhidrat 83 gr = 3280 Kj 780 kcal TARİF Tatlı aromalı şarabı sarmısak dişlerini, hindistan cevizi, yenibahar, kekik ve portakal kabuğuyla kaynatarak yarı hacmine getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİLGİ : Altın pirinç vejeteryan yan tabağı (örneğin sebze yahnisi) olarak kullanmak için de uygundur, fakat burada tavuk suyu yerine sebze suyu kullanın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıCORNFLAKESLİ TAVUK MALZEMELER 3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 600 gr) 1 su bardağı süt 1 çaybardağı zeytinyağı 1 tatlıkaşığı tuz 3 avuç ufalanmış cornflakes TARİF Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökelim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıBAHARATLI TAVUK MALZEMELER 5 kişilik 10 adet tavuk but 1 adet domates 1 diş sarmısak 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı köri 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limonun suyu tuz 1 çay kaşığı muskat TARİF Soğanı küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıVİŞNELİ SÜTLAÇ MALZEMELER Süt 2 ![]() Rendelenmiş portakal kabuğu 2-3 çorba kaşığı Şeker şurubu 100 gr Tereyağı 30 gr Amerikan pirinci 600 gr Yaprak jelatin 20 gr Konserve tatlı vişne 1 kg Vanilya ekstresi 1-2 çorba kaşığı Yumurta beyazı 3 adet Mısır unu 30-50 gr Kiraz suyu 30 ml SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 16 gr Yağ 12 gr Karbonhidrat 92 gr = 2390 Kj 570 kcal TARİF Sütü portakal kabuğu, şeker şurubu ve tereyağıyla kaynatın; pirinci ilave edin ve orta ısıda pişmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİLGİ : Puding vejeteryan tabağı olarak servis yapılacaksa jelatin yerine agar-agarla koyulaştırılmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıKREM KAREMEL MALZEMELER 1 bardak süt 8 yumurta 1 su bardağı oz şeker Karamel için: 1 bardak toz şeker 1 bardak su TARİF Karameli hazırlamak için bir bardak şekeri ve bir hardak suyu küçük bir kaba koyup, kısık ateşte karamel rengi alana dek karıştırarak pişirin ![]() Fazla koyulaştırmadan ocaktan alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıYUMURTALI SANDVİÇ MALZEMELER 2 adet sandviç ekmeği hardal 1 dilim jambon yada pastırma 1 adet katı yumurta mayonez tuz biber TARİF Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve bir parçasına jambonu koyup üzerine hardalı sürün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfağıBEYNİRLİ SAND ![]() MALZEMELER 1/2 çay kaşığı tuz 50 gr tereyağı 1/2 çay kaşığı hardal 2-3 damla acı biber sosu 2-3 adet salatalık turşusu 200 gr rende peynir 3-4 yemek kaşığı süt TARİF Tereyağını ezin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|