![]() |
Kuş Yuvası Böreği: Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuş Yuvası Böreği: Yemek TarifiKuş yuvası böreği: Malzemeler: 2 adet yufka yarım su bardağı süt 2 kaşığı 2 adet yumurta yarım kahve fincanı zeytinyağı 3-4 adet sosis 3-4 adet sivri biber, doğranmış 100gr rendelenmiş kaşar peynir 2 adet domates 1 yumurtanın sarısı Hazırlanması: Yufkaların her birini böreği keser gibi sekiz eşit parçaya bölün ![]() Bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve yağı çırpın ![]() Sırayla üçgenlerden birinin üzerine bu karışımı sürün ![]() Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutup, rulo yaparak yarıya kadar sarın ![]() ![]() Dar kenarı rulonun ortasına değecek şekilde içe katlayın ![]() Rulo yaptığınız geniş kenarın iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin ![]() (Birleşme yerlerinin yapışması için uçlarına hazırladığınız yoğurtlu içten sürün ![]() Böylece altı kapalı bir havuz şekli elde edin ![]() Aynı işlemi diğer 15 üçgen için de yapın ![]() (Genişlikleri aynı olmayabilir sorun değil, pişince belli olmuyor ![]() Diğer yandan sosisleri doğrayıp, sivri biberi ve kaşarı karıştırın ![]() İçi yufka havuzlarına paylaştırın ![]() Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin ![]() Hazırladığınız böreklerin üzerine yerleştirin ![]() Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|