09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Nohutlu Piliç (Fas)
Bademli Nohutlu Piliç (Fas)
1 (yaklaşık 1 250 g derisi temizlenip, 4'e bölünmüş)
200 g (1 gece suda bekletilip, süzdürülmüş)
75 g (kahverengi zarları soyulup, fırında altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavrulduktan sonra, iri doğranmış)
1 tatlı kaşığı un (tercihen kepekli un)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kara (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 iri (iri doğranmış)
4 diş (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
bir tutam zerdeçal (isteğe bağlı)
bir tutam tarçın (isteğe bağlı)
bir tutam kimyon (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı kuşü
2 1/2 su bardağı tuzsuz suyu
2 çorba kaşığı suyu (taze sıkılmış)
200 g kuskus
Süzdürülmüş ları birtencereye koyup, üstlerini 2,5 cm örtecek kadar su ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca, ateşi kısıp, ları kısık ateşte 1 saat pişirin Tencereyi ateşten alıp, ları bir süzgeçte süzerek, ateşe dayanıklı bir kaba ve leri ekleyip, karıştırdıktan sonra, bir kenara bırakın Fırınınızı 180 °C'a ısıtın
Bir tabakta un, tuz ve karai karıştırıp, parçalarının her yanlarını unlu karışıma bulayın Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca parçalarını koyup, her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (5'er dakika) kızartın Sonra delikli spatulayla çıkarıp, ateşe dayanıklı kaptaki ve ların üstlerine yerleştirin
Tavaya ları koyup, ateşi kısarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Sarımsaklar, zencefil (isteğe bağlı), zerdeçal (isteğe bağlı), tarçın (isteğe bağlı), kimyon (isteğe bağlı) ve kuşlerini ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, 2 - 3 dakika pişirin Tavayı ateşten alıp, baharatlı karışımı bir kaşıkla parçalarının üstlerine aktarın Tavuksuyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ve suyunu ekleyip, kabı kısık ateşe oturtun Tıkırdamaya başlar başlamaz kapağını kapatıp, ateşten alarak fırına verin ve parçalarını, butlardan birine bir bıçağın ucu batırıldığında açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin
Bu arada, kalan suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca sürekli karıştırarak kuskusları katıp, tencereyi ateşten alın ve bir kenarda 5 dakika dinlendirin Sonra bir çatalla iyice karıştırın ve haşlanmış kuskusları bir kaşıkla bir servis tabağına döşeyin Fırındaki kabı alıp, parçaları, lar ve leri delikli kaşıkla kuskusların üstüne çıkarın Kabın dibinde kalan sosu üstlerine boşaltıp, servis yapın
|
|
|