Sivribiber Domates Ve Bademli Minakop |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivribiber Domates Ve Bademli MinakopSivri Domates ve Bademli Minakop 750 g minakop filetosu 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 3 diş (ince kıyılmış) 1-2 sivri (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 1 kırmızı (ince doğranmış) 500 g olgun (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 un suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 demet maydanoz (iri doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 50 g (kahverengi zarları soyulmuş ve 2'ye ayrılmış) Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, derileri alta gelecek biçimde aaagâha ve filetoların orta çizgilerine paralel, geniş birer cep açın Bunun için çok keskin bir bıçakla, filetonun orta çizgisine paralel, hafifçe aşağıya doğru balığın etini kesin Sonra küçük kesiklerle cebi büyütün Bu işlemi yaparken balığın baş ve kuyruk taraflarında 5'ercm'den az olmamak üzere kesilmemiş balık parçası bırakın Ayrıca cebi çok derin açmayın, işlem tamamlandıktan sonra balık filetolarını bir kenara bırakın Önce fırınınızı 240 °C'a ısıtın Balığın içine dolduracağınız malzemeyi hazırlamak için, zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca tavaya sarmısaklar ve sivri parçalarını koyup, 30 saniye pişirin Soğanları ekleyip, 2 dakika pişirdikten sonra, ler, suyu ve tuzun yarısını katarak, ler iyice yumuşayıp, karışım bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin (arada sık sık karıştırın) Bu arada dan 6 çok ince dilim kesip, bir kenara bırakın Kalan yarım u filetoların dış bölümlerine ve açtığınız ceplerin içine bastıra bastıra sürün Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayıp, filetoları tepsiye yerleştirin Tavadaki li harca maydanozları ekleyip, karıştırın Tavayı ateşten alıp, bir kaşıkla'filetoların cep açılmış bölümlerine doldurarak, cepleri harçların üstüne kapatın Üstlerini dilimleriyle süsleyip, tepsiyi fırına vererek, balıkları saydamlıklarını yitirinceye kadar (20 -25 dakika) pişirin Pişme süresinin bitimine doğru tereyağını küçük bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı eritin Eriyince 2'ye kesilmiş leri ve kalan tuzu koyup, sürekli karıştırarak, ler altın sarısı bir renk alıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin Sonra tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın Tepsiyi fırından alıp, filetoları ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, üstüne kızarmış leri serpin ve bekletmeden servis yapın |
|