![]() |
Ramazan Gülü = Güllaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Gülü = Güllaç![]() Öncelikle iyi bir gullac yapabilmek mutlaka taze, gunluk ve kaliteli sut kullanilmasi gerekiyor ![]() *Güllac yufkasinin usta ellerle açılmasi cok onemli ![]() ![]() ![]() *Yufkalarin serilecegi tepsi kuru ve cok temiz olmali ![]() Gerekli Malzemeler : Çok ince acilmis gullac yufkasi 3 kilo sut 750 gr toz seker 250 gr rendelenmis ceviz ici 250 gr hindistan cevizi 500 gr pudra sekeri 100 gr cekilmis antep fistik ici Süsleme icin kiraz ve arzuya göre gül suyu ![]() Yapilişi: Süt iyice kaynatilir ve seker koyularak iyice karistirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|