Sote Etmek Ve Et Kavurmak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sote Etmek Ve Et KavurmakSote etmek: Sebze balık veya etlerin, yağda karıştırılarak veya iri parçalar halindeyseler alt üst edilerek, rengi koyulaşıncaya kadar pişirilmesidir ![]() Sote ederken, pişirilecek malzemenin eşit büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir Küçük parçalar halinde doğranmış sebze, balık veya etler sote edilirken, tava veya tencerenin kapağı kapatılmaz Ama parçalar büyük ise, gereçler renk aldıktan sonra, kapak örtülerek pişirmeye devam edilmelidir![]() Et kavururken: Tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın Çünkü bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir
|
|
|
|