![]() |
Kızartma Yağının Ömrünü Uzatmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızartma Yağının Ömrünü UzatmakKızartma yağının ömrünü uzatmak elinizde: Yağın sağlıklı bir şekilde defalarca kullanabilmek için, her kızartmadan sonra süzün ve ağzı kapalı, ışık geçirmeyen bir kabın içinde saklayın ![]() Yağın bozulmaması için, yiyecekleri ıslak veya nemli olarak fritöze atmayın ![]() Kızgın yağa bakırlı ve kalaylı gereçlerin sokulması, yağın bozulmasına neden olur ![]() ![]() Kızartılacak yiyeceklerin eşit büyüklükte kesilmesi, eşit oranda kızarmalarını sağlayacaktır ![]() ![]() Yağın ısısının düşük olması yiyeceğin yağ çekmesine, yüksek olması ise, yanmasına neden olur ![]() ![]() Eğer ekmek altın sarısı rengi bir dakikada alırsa yağ 175 °C, 40 saniyede alırsa 190 °C, 20 saniyede alırsa 195 °C?dir ![]() ![]() ![]() Dondurulmuş gıdalar kızartılırken, kızartılacak parçalar küçük ise, çözdürülmeden kızgın yağa atılabilir ![]() ![]() Patatesleri kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde biraz bekletin, kuruladıktan sonra tavaya atın ![]() ![]() Kızartma yaptığınız besinlerin fazla yağ çekmesini istemiyorsanız yiyeceklerinizi yumurtalı una (galeta unu da olabilir) batırıp 15 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra kızartırsanız, hem daha lezzetli hem de daha az yağ çekmiş olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|