![]() |
Baharatlı, Sarmısaklı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı, Sarmısaklı TavukMALZEMELER 1 adet büyük boy tavuk 15 adet taze patates 8 adet orta boy domates 6 yemek kaşığı sıvıyağı 20 diş sarmısak 1 demet maydanoz Yarım demet taze nane 4 adet adaçayı yaprağı 1 yemek kaşığı taze biberiye (yoksa dert değil) 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim ![]() ![]() ![]() Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|