Çiftlik Çorbasi Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik Çorbasi Yemek TarifiMalzemeler 4 kisilik 250 gr Kıyma,1 adet dolmalık Kabak,2 adet orta boy Patates,2 adet Havuç,1 baş Kereviz,2 adet Kuru Soğan,2 diş ,½ kahve fincanı Un,10 bardak Su ya da Et Suyu,5-6 sap Maydanoz,4 kaşığı Yağ,1 yemek kaşığı Domates Salçası,Tuz, Karabiber, Bütün sebzeler ince ince kıyılır Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur Üzerine yarım fincan un eklenir Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir![]() Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır ![]() Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Bunlar da çorbanın içine katılır 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir![]() Serviz yapılırken üzerine kıyılmış Maydanoz konur |
|
|
|