Et Pişirirken |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et PişirirkenBenmari usulü pişirme: yemeğin tencerenin altında yanan ateşle temasının önlenmesi amacıyla, içinde su olan bir tencerenin içine oturtularak yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir ![]() Bu yöntem tercih edildiğinde, alttaki tenceredeki suyun, üstteki tenceredeki yemeğin en az yarısına kadar gelmesine dikkat edilmelidir ![]() Fırında tavuk pişirirken; tavuğu, içinin pişmesi, dışının yanmaması için, göğsü altta, sırtı üstte olacak şekilde tepsiye koyun ve fırınınızı 160 °C?de kullanın ![]() Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz ve kurumasını da istemiyorsanız, fırından çıktığında üzerine Sana ve limon suyu sürün ayrıca da alüminyum folyoya sarın Tavuğunuz yumuşacık kalacaktır![]() Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C?ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız Eğer eti fırına vermeden önce yağlayacaksanız, yağlı tarafının gelmesine dikkat edin![]() Tariften yemek yaparken ölçülerin uygulanması büyük önem taşır Şeker, un gibi malzemeyi kap içinde ölçeceğiniz zaman, yerleştirmek için bastırmaktan kaçının aksine, hafifçe bir biçimde karıştırın Tariflerdeki ölçüler buna göre verilmiştir![]() Birçok çorbaya, sosa ve pilava lezzet veren et sularının iyi sonuç vermesi için, günlük tüketilmesi gerekir ![]() Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetini bozulmasına neden olur Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hemde daha rahat kesilir![]() Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça margarin koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz
|
|
|
|