Soslar... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslar...burgunyon sos MALZEMELER 4-5 kişilik 1 tatlı kaşığı margarin 1 küçük ince doğranmış soğan 2 dal maydanoz ¼ defne yaprağı 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 75 cl Burgunyon şarap yada kırmızı şarap HAZIRLANIŞI Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz acılı portakal sosu MALZEMELER 2 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 6 Çorba kaşığı portakal suyu 2 Adet kıyılmış acı kırmızı biber 1 Çorba kaşığı biber salçası ½ Su bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın |
|
|
|